Det slutter aldri å forundre meg hvilke enorme krefter folk tillegger informasjon. I Florida tillater man at maskinpistoler bæres på restauranter, samtidig som man forbyr bøker som omtaler homofili. Tror man liksom at hvis ungdom leser dette, så blir de gjenstand for en seksuell oppvåkning som gjør at de kommer ut av et skap de aldri visste de var inni?

«Pappa, etter å ha lest om dette, har jeg kommet frem til at jeg skal bli homofil», liksom. Hvis de tror at det kun er fravær av informasjon rundt seksualitet som gjør at ungdommer «hopper over», har de, etter min mening, et litt forskrudd bilde av dette.

I skrivende stund er det ikke klart hvilke miljøer truslene mot barnearrangementet i Bergen kommer fra. Både høyreekstreme og fundamentalistiske religiøse miljøer ynder å ha homofili som skyteskive.

Helt klart, er det at vi som samfunn ikke skal akseptere slikt. Homofile skal få lov til å leie hverandre på Grønland, arrangere Pride-parader og gå med regnbuefarget kapteinsbind når de spiller fotball. At noen miljøer ikke liker dette, skal man ikke bøye etter for i et demokrati, der det store flertallet er for homofil frigjøring.

Les også

Vi gjeter barna fra dør til dør overalt, men glipper på dette vesentlige punktet

Faktisk, så har enigheten på dette punktet vært så stor, at vi de siste årene har sett en dreining i debatten. I disse dager er det enklere å mobilisere motstand mot transpersoner, enn mot homofile.

Det legges opp til stråmannsargumentasjon, der man konstruerer surrealistiske problemstillinger som skal poengtere en gang for alle hvorfor inkludering av transpersoner er galt. Resultatet av slike søkte argumenter, blir fortsatt utenforskap for en gruppe som i alle år har manglet aksept.

Som den amerikanske komikeren og skuespilleren Wanda Sykes så treffende skrev på Twitter: «Inntil en drag-queen går inn på en skole og slår åtte personer i hjel med en kopi av boka «Drep ikke en sangfugl», tror jeg vi fokuserer på feil problem».

Bergen-ordfører Linn Kristin Engø oppfordrer alle til å møte opp i paraden for å slå ring om det skeive miljøet, og «vise hvilken by vi vil ha». «Å fremsette trusler mot en barnefestival er ufattelig nedrig».

Les også

«Møt den skikkelig primitive og dumme fetteren til AI»

I Oslo har man smertefullt fått oppleve at det ikke bare er tomme trusler, da en terrorist angrep det homofile miljøet og drepte to i forbindelse med et Pride-arrangement. Når dette i tillegg retter seg mot et barnearrangement, bør det tas på største alvor.

Justisminister Emilie Mehl ville ikke omtale det som «terror», etter angrepet i Oslo. Men hvis folk skal tvinges til taushet og kansellering av et på alle måter positivt og livsbejaende arrangement som dette, hva er det da?

Det slutter aldri å forbause meg hvor stor redselen er, blant enkelte, for at det skal bli aksept for homofile her i landet. La for all del en slik aksept også bli barna til del, så kanskje neste generasjon kommer litt lengre enn vi greide.

«Må noen drukne før man skjønner galskapen?»