Vurderer politianmeldelse, etter pasienter har unnlatt å fortelle om smitte: – De utsetter ansatte og andre pasienter for smittefare

St. Olavs hospital vurderer å politianmelde pasienter og besøkende som unnlater å fortelle om koronasmitte, eller bryter karantene.

DEL

– De utsetter ansatte og andre pasienter for smittefare. Det er farlig, og kan i verste fall føre til dødsfall. Vi har alvorlig syke pasienter i sykehuset som kanskje ikke tåler å bli smittet. Dette ser vi svært alvorlig på, sier sykehusdirektør Grethe Aasved til Adresseavisen.

St. Olavs hospital vurderer nå å politianmelde de som oppgir feil informasjon ved ankomst ved sykehuset.

Sykehusdirektøren forsikrer imidlertid om at pasientene fortsatt skal få hjelp, selv om de sitter i karantene eller er smittet av koronaviruset. Men pasientene må være ærlige om situasjonen.

Til Adresseavisen sier Aasved at sykehuset har hatt flere tilfeller hvor pasienter eller pårørende ikke har fortalt om symptomer, at de sitter i karantene eller at de har vært i utlandet.

Videre forteller hun at både pasienter og ansatte har blitt satt i karantene, som følge av at uriktige opplysninger har blitt oppgitt.

– Dette er så kritisk for oss. De ansatte er den viktigste ressursen vi har for å håndtere koronapandemien. Vi trenger alle på jobb, sier Aasved til avisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken