Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer å stenge ned treningssentrene: – Veldig «småshaky» for tiden

Kommunen skal avholde krisemøter gjennom jula for å kontinuerlig vurdere innskjerpinger og nye tiltak i Trondheim.

– Vi anbefaler folk å trene ute istedenfor å trene inne. Vi følger nøye med på treningssentrene nå. Vi har også hatt påvist smitte på et treningssenter i dag, sier kommunedirektør Morten Wolden, som ikke vet hvilket senter det er snakk om.

Vurderer kontinuerlig

Tirsdag avholdt Trondheim kommune krisemøte for å diskutere eventuelle videre tiltak for å begrense smittetrykket i Trondheim. Tall fra mandag viser at 44 personer fikk påvist smitte det siste døgnet.

– I møtet har vi diskutert hvordan vi skal håndtere situasjonen videre og hvilke tiltak vi gjør framover.

Blant tiltakene som kontinuerlig diskuteres, er nedstengning av utesteder og stenging av treningssentrene i byen. Dette kan allerede bli vedtatt når Wolden og resten av formannskapet samles til møte mandag 28. desember.

Mellomjula og nyåret er kjent for å være høysesong for treningssentrene, noe Wolden og resten av kriseledelsen er smertelig klare over.

– Vi følger Folkehelseinstituttets (FHI) retningslinjer, som nå kategoriserer oss som «3». Vi har allerede innført de tiltakene ut ifra FHIs tiltak, men vi anbefaler også folk nå om å trene utendørs istedenfor inne, sier Wolden.

– Stenger ned ved

Tirsdag skriver Trondheim kommune i en pressemelding at 14 personer har fått smitte etter å ha vært innom samme utested i Trondheim.

– Ved et av byens utesteder har minst 14 personer testet positivt etter at en smittet person besøkte stedet 12. desember. Samtlige gjester den aktuelle kvelden fikk melding fra smittevernkontoret med pålegg om karantene, og flere av de påfølgende smittetilfeller har kommet under karantenetida, skriver kommunen.

– Vi skal ha møter gjennom jula, og da kan det bli aktuelt å enten begrense skjenkestedene eller rett og slett stenge ned ved behov, sier Wolden.

– Vi har aldri hatt så mye smitte i Trondheim som nå. Det er flere som smittes nå enn før, cirka 2,5 prosent av dem som testes, får påvist korona – og det er veldig høyt. Situasjonen er veldig uforutsigbar, så vi er veldig «småshaky» for tiden, legger kommunedirektøren til.

Kommentarer til denne saken