I Mediebedriftenes Landsforenings halvårige måling for lesertall seiler den treårige Trondheims-avisen opp som soleklar vinner. Sammenlignet med ett år tilbake, kan Nidaros vise til en vekst på 28,5 prosent. Det mest oppsiktsvekkende er dog at Nidaros har 27,7 prosent økning bare de siste seks månedene.

– Det er tøffe tider i bransjen, så man må feire de seirene man får. Vi er i godt driv, og har akkurat vunnet en del priser på Hellkonferansen – som vi tar som et signal på at vi leverer grundig journalistikk. Det er gøy at stadig flere lesere får øynene opp for dette. Redaksjonen har blitt styrket markant med de nyankomne, og jeg tror dette bare kommer til å tilta, sier sjefredaktør og administrerende direktør, Stig Jakobsen.

– Har rundet et hjørne

– Hvordan tolker du en slik kraftig fremgang?

– Et slikt byks taler sitt tydelige språk, og hvis jeg får på meg brillene, tror jeg det står at «Nidaros har blitt mer interessant for trondhjemmerne», sier han og ler.

Nidaros har gjennom sin korte fartstid også opplevd utfordringer, som da både en sjefredaktør og en styreleder måtte gå i 2021.

– De første tre årene har på ingen måte gått på skinner. Etter litt internproblemer for halvannet år siden, har vi måttet finne oss selv igjen. Det er derfor ekstra hyggelig å runde et hjørne, slik som vi har gjort nå, sier Jakobsen.

– Mulig han mente veksten på papir

De dystre spådommene konkurrenten har kommet med, mener han foreløpig å ha gjort til skamme.

– Jeg håper konsernsjef i Polaris, Per Axel Koch, noterer seg dette. Han sto i helga på Hellkonferansen og hevdet at Adressa hadde fått stoppet veksten til Nidaros. Men det er mulig han mente veksten på papir, sier sjefredaktøren og ler.

Nidaros er, enn så lenge, en ren nettavis.

På samme måling hadde Adresseavisen en tilbakegang på 8,9 prosent siste året.