Gå til sidens hovedinnhold

Vistamar litt for bra for sosialdemokratiet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vistamar er historien om hvordan det er mulig å ha det for godt under et sosialdemokratisk velde.

Ingen burde la seg overraske. Helsestatistikk og brukertilfredshet viser at eldre og yngre som hadde utbytte av et rehabiliteringsopphold på Vistamar, fungerte bedre i hverdagen etterpå, og de eldre fikk helse nok til å bo lengre hjemme enn de ellers ville ha gjort.

Slikt fråtseri i helsefremmende klima vekker ursosialdemokraten og drabantdyret til liv: – Jeg unner folk å ha det bra, men det får være måte på trivsel. Husker ikke folk lenger hvordan vi hadde det før i tiden? Da måtte vi tåle at det var kaldt og guffent, da. Men så dauet vi tidlig også, da.

Det er nesten ikke sykefravær blant de ansatte på Vistamar. Beskytteren av den sosialdemokratiske traurighet lar høre fra seg igjen: – Nesten for bra til å være et kommunalt tilbud. Sånn trivsel er jo så det stiller visse andre institusjoner under Trondheim arbeiderpartis bestyrelse i forlegenhet.

I stedet skal det bygges et rehabiliteringssenter på Nidarvoll. Ideen om at dette skal erstatte tilbudet i Spania, har ufrivillige likheter med reisebyrået «Ridder-Reiser» i «Uti vår hage», som lurer blinde til å tro at de er i Spania, mens de i virkeligheten er i Nydalen. Ordfører Rita Ottervik ville neppe ha latt manglende sydenstemning legge noen demper på sin feriefølelse. Kanskje får brukere og ansatte oppleve et helsefremmende klima på Palma de Nidarvoll, men så lenge Arbeiderpartiet har makten, så får vi håpe for deres skyld at det blir sånn passe.

Kommentarer til denne saken