Det jaktes norgesrekord i Trondheim i disse dager. Om Rosenborg får det som de vil på søndag, så tar de tilskuerrekorden som Brann overtok forrige helg hjemme mot Vålerenga.

Da var det 10.582 publikummere til stede på Brann Stadion. Søndag tar Rosenborg imot Brann, og torsdag formiddag er det solgt over 8000 billetter.

Tilskuerrekorden i Toppserien er altså innen rekkevidde noen dager før kampstart.

Tror rekorden kan bety mye

Rosenborg-spillerne Cesilie Andreassen, Anna Jøsendal og Emilie Joramo ser fram til toppkampen søndag. Både på grunn av rammene rundt, og muligheten til å slå serielederen.

– Det er jo Trondheim mot Bergen og Rosenborg mot Brann, i tillegg til at det er mye å revansjere siden vi har gått på noen tap mot Brann i serien både i fjor og i år, forteller Andreassen.

Hun får støtte av Joramo.

– Det blir utrolig kult. Og så blir det en tellende kamp på Lerkendal, så det betyr litt ekstra. Det motiverer enda mer, og nå kommer det forhåpentligvis enda flere folk enn i fjor, sier midtbanespilleren.

Anna Jøsendal, som nylig ble tatt ut til fotball-EM, får sitt første møte med Lerkendal på søndag.

– Jeg håper det blir enormt. Samtidig hadde det vært utrolig gøy å ta rekorden. Jeg tror det ville gjort noe med hele Trøndelag om vi klarer å slå den, både for unge jenter og for oss, så jeg tror det har ganske mye å si, sier Jøsendal.

– Største kampen

Verken Andreassen eller Jøsendal har spilt på Lerkendal tidligere. Førstnevnte var ute med skade under begge kampene i fjor.

– Jeg hadde hjernerystelse da, så jeg satt bare å så på. Jeg husker at jeg syns folket rundt bråket for mye og at det var for lyst. Men nå skal jeg glede meg over jubelen, sier Andreassen og ler.

Hun ble tent da hun fikk se bilder fra rekorden som ble tatt i Bergen forrige helg.

– Vi har lyst til å toppe den. Vi vil gi dette til Trøndelag og unge trønderske gutter og jenter. Vi ønsker å vise at det er like muligheter for begge, og at begge skal få lov til å ha drømmer som barn, forteller Andreassen.

Jøsendal er ikke i tvil om at det blir den største kampen hun har spilt.

– Jeg har spilt på store stadioner, men da har det vært med ganske få på tribunen. Det blir den største med rammen rundt, så jeg tror det kommer til å bli veldig stort, sier hun.

Har ringt rundt selv

Med over 8000 solgte billetter har Rosenborg fortsatt et mål om å slå Brann både på banen og på tribunen søndag.

Selv har Rosenborg-spillerne ringt rundt til både sponsorer, lag og foreninger for å promotere kampen.

– Vi har hatt ringerunder til både lagledere og klubber rundt om for at de skal høre fra spillerne selv, og at det ikke bare er RBK som klubb som inviterer til fest, sier Andreassen.

Joramo er ikke i tvil om at det betyr mye å ta en eventuell norgesrekord.

– Ja, det er litt den interne konkurransen mot Brann gjennom historien. Mest på fotballbanen, men det hadde vært utrolig digg og slått den rekorden og.

– Det er kjekt å stå øverst på ei liste, supplerer Andreassen.

I utgangspunktet hadde Rosenborg lyst å fylle Lerkendal, og dermed ta den skandinaviske tilskuerrekorden som er på 18.537. Det rekordforsøket har de lagt fra seg.

– Det blir ikke i år, men kanskje til neste år. Det er den norske som er målet nå, sier Andreassen.