Rosenborg Kvinner ønsker å lage folkefest i Trondheim søndag 12. juni. Da kommer Brann på besøk på Lerkendal stadion. Håpet er at dagen skal inn i historiebøkene i norsk fotball.

– Vi visste ikke at dette var mulig da vi var yngre. Det var veldig inspirerende å spille mot Barcelona og Vålerenga på Lerkendal i fjor. Det å høre engasjementet og så mange yngre jenter som heier på oss er gøy. Vi håper alle ønsker å komme 12. juni, sier Cesilie Andreassen.

Vil fylle Lerkendal

Rosenborg er ikke snauere enn at de ønsker å sette skandinavisk rekord når Brann kommer på besøk. Det betyr bortimot et fullsatt Lerkendal.

Den skandinaviske publikumsrekorden i en ligakamp er i dag på 18.537 tilskuere. Den ble satt under et oppgjør mellom Hammarby og AIK i damallsvenskan i fjor.

– Vi ønsker oss mye publikum og en folkefest. Det er så viktig med noen som backer oss fra siden, for det gir oss ekstra energi, forteller kaptein Mali Næss.

Hun får støtte av sportslig administrativ leder Jan Henrik Øydne.

– Vi håper hele Trøndelag kommer på kamp. Vi ser tendenser internasjonalt med blant annet Barcelona, hvor det har blitt satt rekorder i det siste. Kvinnefotballen settes mer i fokus, og det skal vi være med på. Dette konseptet kan være med å løfte produktet, forteller Øydne.

– Det hadde vært artig om vi fikk oppleve noe historisk her den 12. juni. Det er det jeg håper og drømmer om, sier han videre.

Verdensrekorden ble satt i 2022, da Barcelona møtte Real Madrid i Mesterligaen. Hele 91.553 tilskuere var til stede på Camp Nou.

– Masse folk

Nylig hadde Rosenborg en pressebrifing hvor de fortalte hvorfor de ønsket publikum på kamp. Allerede seks uker før kampen har de startet mobiliseringen rundt billettsalg, som nå er åpnet.

– Vi må starte tidlig for å få folk på kamp. I Bergen sier de at det ikke har vært så store endringer, foruten om at Bastionen stiller på kamp, og da har de over 1000 tilskuere. Vi kan ikke være noe dårligere i Trondheim, tenker jeg, sier Rosenborg-trener Steinar Lein.

Han er ærlig på at Kjernen er hjertelig velkommen på Koteng Arena, og også Lerkendal den 12. juni.

– Det hadde jo vært kjekt. Det ville skapt en ekstra ramme, sier Lein.

Mali Næss er forberedt på at det blir tøft å fylle Lerkendal, all den tid herrelaget ikke har klart det på en god stund. Senest mot Molde var det like under 15.000 tilskuere på kamp.

– Vi skjønner at det blir vanskelig. Det skal bli interessant, men vi håper det kommer masse folk. Kanskje kan det gi en effekt i at det kommer flere på Koteng og etter hvert, sier Næss til Nidaros.