Vil at studentene skal «ta over» Spektrum

Trondheim  20190321.
Trondheim Spektrum er en gruppe flerbrukshaller på Øya i Trondheim. Munkholmen og Ilen kirke bak.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Trondheim 20190321. Trondheim Spektrum er en gruppe flerbrukshaller på Øya i Trondheim. Munkholmen og Ilen kirke bak. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Onsdag retter Høyre et forslag i bystyret. Planen er et «makeskifte» mellom Trondheim Spektrum og idrettshallene på Dragvoll.

DEL

Kjetil Utne og Christianne Bauck Larsen i Høyre foreslår onsdag et bytte som angår kapasiteten av haller i Trondheim.

Barnas hverdag i Trondheim Spektrum kan være ferdig om Høyre-duoen får det som de vil og regner med.

– En av utfordringene med Trondheim Spektrum er at spesielt barn må reise fra sitt nærområde og inn til sentrum for å trene. Da må de enten ta buss eller kjøres og det skaper trafikk, sier Utne til Nidaros.

To fluer i en smekk

– Jeg tror det er ønskelig for barn og foreldre å kunne trene i nærområdet, fortsetter han.

Høsten 2019 åpnet den nye delen av Trondheim Spektrum, som allerede har arrangert blant annet EM i håndball og den norske finalen i Melodi Grand Prix.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Høsten 2019 åpnet den nye delen av Trondheim Spektrum, som allerede har arrangert blant annet EM i håndball og den norske finalen i Melodi Grand Prix. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto:

Studentene vil Høyre-politikerne ha ned til byen.

– Vi slår to fluer i en smekk siden NTNU vil flytte mer ned til sentrum. Kommunen kan få tilgang til hallene på Dragvoll der mange nye boliger vil komme, mens studentene vil ha treningsmuligheter i nærheten. Begge partene vil få ønskene oppfylt, sier Utne.

Bes om å gå i dialog

– Ny NTNU-campus vilføre til at universitetsanlegget på Dragvoll fraflyttes med den konsekvens at idrettsbygget der vil bli liggende ugunstig i forhold til studentenes behov, sier Utne.

Nå bes kommunedirektøren å gå i dialog med SIT for å finne en egnet ordning for bytte av hallkapasiteten.

Innlegget vil rettes onsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken