«Det e det hær æ e god på!»

«Æ drit i ka du e god på»

«Vi kan ikke ta en diskusjon halvveis i hver treningsøkt. Det gå'kke!»

Du har kanskje sett klippet med friidrettsutøver Sondre Nordstad Moen fra Trondheim som får kjeft fra sin «trener» midt i en økt. Klippet har gått viralt på sosiale medier etter at det ble publisert av NRK tidligere denne måneden.

Til nå har klippet over 3000 likes og rundt 2700 kommentarer bare på Facebook.

– Han er jo ikke treneren min, men han er en kompis og har en sportslig lederrolle i teamet mitt, sier Nordstad til Nidaros.

Det er Kristian Ulriksen som pusher atleten i videoen.

– Han er med på en del treninger i det daglige, og det er alltid mye engasjement. Det er sjeldent at volumet blir såpass høyt, men her gikk det en kule varmt, ler Moen.

Aktuell med TV-serie

Nå er trondhjemmeren igjen aktuell på tv-skjermen i dokuserien Sondres Maraton på Direktesport. Første episode ble sluppet på Nidaros fredag.

Her har et team fulgt Moen tett i på vei mot OL i Tokyo. Moens ambisjon er gull i Japan og i serien kommer man tett på friidrettsutøveren i en blanding av videodagbok og doku-reality.

Første episode er lagt ut på Direktesport i anledning av at Moen skal forsøke å sette ny norsk rekord på 10.000 meter lørdag. Her kan du følge forsøket fra klokken 08.55 lørdag morgen.

– Hva kan man forvente å se?

– Du får et innblikk i treningshverdagen min og hva jeg har å stri med i kampen om å nå toppen, sier Moen.

– Det er ingenting som er tilgjort, det er ekte behind the scenes-klipp som kommer her, sier han.

- Dette er ekte

Han tenker ikke så mye på mottakelsen av serien, og sier at han forsøker å holde en lav profil.

– Noen vil sikkert like serien, og andre ikke. Det er hver sin smak. Jeg kan i alle fall si med hånda på hjertet at det ikke er noe tilsminket her – dette er ekte, sier han.

– Det ene klippet er kanskje litt ekstremt. Jeg har jo tillatt meg å bli filmet i situasjoner der det kanskje er litt vanskelig og litt utfordrende, men mange vil kanskje kjenne seg igjen i situasjonene.

Han håper et innblikk i hans hverdag vil kunne være til inspirasjon for andre som vil følge sin lidenskap.

– Jeg tenker det er fint å dele sin lidenskap og vise hvordan man kan få det beste ut av seg selv. Her er det både oppturer og nedturer.

Se første episode av Sondres maraton her.