– Det føles litt som om jula kom tidlig og at Festningen er julenisse denne uka.

Det sier kommunikasjon- og markedsansvarlig Rachel Nordtømme.

Tidligere denne uken ble det klart at duoen Karpe Diem er en av Festningens headlinere. Nå kan festivalen røpe nok en gigantisk artist.

Torsdag kan Nordtømme fortelle at den verdenskjente norske DJ-en Kygo kommer tilbake.

– Å oppfylle publikums ønsker er helt nydelig, sier Nordtømme i en e-post til Nidaros.

– Å avslutte en av dagene med Karpe og den andre med Kygo skaper akkurat den stemninga vi og publikum vil ha, tilføyer hun og legger til at hun er spent på billettslippet.

Kygo var sist i Trondheim i 2018. Også da spilte han på Festningen, i det som var festivalens første år. I september neste år kommer han altså tilbake.

Artisten fra Bergen gjorde i fjor livecomeback på norsk jord. Da med et utsolgt show på Ullevaal stadion med 30.000 publikummere.

Han er nå ute på turné og skal blant annet spille i Brasil, Colombia og Argentina i november.

Kygo, som egentlig heter Kyrre Gørvell-Dahll (31), ble først kjent gjennom låter han publiserte på YouTube og SoundCloud før karrieren virkelig tok av etter hans første store sololåt «Firestone» som ble sluppet i 2014.

I 2015 satte han ny rekord med å bli den raskeste artisten til én milliard avspillinger på strømmetjenesten Spotify, ifølge NTB. Samme år vant han også Spellemannprisen for årets låt med «Stole The Show Feat. Parson James» i tillegg til at han vant den gjeveste prisen av alle: Årets Spellemann.

I 2017 nådde han igjen nye høyder da han meldte seg inn i den eksklusive klubben med norske artister som har nådd topp ti på Billboard-listen i USA.

Ifølge Nettavisen tjente konsernet Kygo AS, hvor han selv eier alle aksjene, 62,4 millioner kroner i 2021, ned fra 2020-omsetningen på 79,4 millioner kroner.

Kygo tok da ut et utbytte på 9 millioner kroner og hadde en lønn på to millioner.

Ifølge BT skal han også ha hatt en omsetning på 88 millioner kroner i USA i fjor.

– Kygo omsatte for cirka 121 millioner kroner på turnévirksomheten totalt i fjor, inkludert USA. Det er vi veldig fornøyd med i et pandemiår, sa styremedlem og Kygos stefar til BT i juli.