– Det kommer sønnavind og storstilte varme luftmasser som tilsier et potensial over 30 grader, med 32 og 33 grader på det varmeste. Det er ikke sikkert Trondheim får 33 grader, men at noen plasser i Trøndelag får det, skal man ikke se bort ifra, sier vakthavende meteorolog Eirik Samuelsen

På Twitter skriver Torsten Hanssen, for mange kjent som Vær-Torsten, at temperaturer som dette i Trondheim er svært sjeldent i juni. Værtjenesten Storm kaller også temperaturen i helga for uvanlig varmt.

Varmerekorden i Trøndelag er ifølge Samuelsen 35 grader og stammer fra 22. juli 1901. For juni trenger man ikke lete lenger enn to år tilbake. Da fikk Værnes 34,3 grader.

Fullt så varmt blir det nok ikke til helga, men meteorologen er klar på det blir varmt og klamt. Et høytrykk over Russland bidrar til det varme været, forklarer han.

– Det er ikke sikkert det blir knallsol hele tiden, det kan bli noen skyer, men det kommer veldig varm luft, som tidligere har ligget i Europa og blir presset hit.

Det er lørdag som ligger an til å bli den beste dagen, men da søndagen i skrivende stund ikke er tatt med i korttidsvarselet, kan det bli over 30 da også.

Det er bare å nyte hvert et sekund av helga, for ser man på langtidsvarselet for yr, blir været ustabilt neste uke.

– Da kan det komme innslag av regnbyger og fronter som presser på fra vest, og det er en sjanse for at det blir litt mindre varmt. Det kan dukke opp litt regn, så det er ikke snakk om knallvær hele tiden, sier Samuelsen.

– Men til helga er det bare å finne fram solbrillene?

– Ja, eller hopp i havet eller noe sånt. Det blir i hvert fall varmt og klamt.