RBK – Molde.

Klokken 20 smeller det igjen. Lagene som stort sett, med nylige unntak, har vært Norges to beste lag.

Det tar alltid fyr når RBK og Molde barker sammen.

Tidligere Molde-spiller Kjetil Rekdal skal for første gang lede RBK i et lokaloppgjør.

Fire av fire

Det blir neppe kjedelig.

Nå er elleveren klar – den kan du se i bunnen av saken.

Inne er selvfølgelig kaptein Markus Henriksen. 29-åringen tar imot Molde med en perfekt statistikk. Alle fire kampene han har spilt – og startet – hjemme mot erkefienden har endt med seier.

– Virkelig? Det visste jeg ikke, sier Henriksen og smiler.

Vant serien, men tapte på Lerkendal

I 2010, da RBK under Nils Arne Eggen var uslåelige, hadde Henriksen akkurat fått sitt gjennombrudd. Molde tok ledelsen, men tre minutter senere utlignet Roar Strand. Mikael Dorsin snudde kampen, før Steffen Iversen fastsatte til 3–1.

Molde tok ledelsen året etter også, men Simen Wangberg fikk godkjent en scoring med hånda og Rade Prica var ustoppelig. Molde rygget inn til seriegull, men tapte på Lerkendal.

Det samme skjedde i 2012. Molde vant serien, men tapte mot Henriksen og RBK, da Jonas Svensson ble matchvinner.

- Trives

På selveste Luciadagen, 13. desember i 2020, fikk et korona-tomt Lerkendal se RBK vinne igjen. Molde kom over på tabellen, men Henriksen startet tross alt for RBK. Fire seiere på fire kamper.

– Jeg trives i kampene mot Molde. Jeg håper og tror vi skal være det beste laget og i tillegg vinne kampen, sier Henriksen.

Han var altså ikke med da Molde snudde 2–1 til 2–3 med to sene scoringer i fjor vår. På tribunen satt en forbannet Henriksen med dårlig kne.

– Den kampen, der var vi mye bedre enn Molde, sier Henriksen.

– Jeg håper å forlenge statistikken, for jeg har i hvert fall mange gode opplevelser. Det er jo hjulpet med at de årene i starten, da var RBK så gode at vi slo alle sammen, fortsetter han.

– Molde er et lag dere skal slå på Lerkendal?

– Det mener jeg. Det er én gang jeg har sagt at vi var underdogs og det var i Bodø. De har vært solide. Ellers mener jeg at vi skal være favoritter uansett, spesielt hjemme på Lerkendal, sier RBK-kapteinen.

RBK stiller slik i derbyet: André Hansen – Renzo Giampaoli, Markus Henriksen, Pavle Vagic – Erlend Dahl Reitan, Tobias Børkeeiet, Olaus Skarsem, Edvard Tagseth, Carlo Holse - Stefano Vecchia, Noah Holm

Benken: Julian Faye Lund, Adam Andersson, Adrian Pereira, Vebjørn Hoff, Per Ciljan Skjelbred, Victor Jensen, Sverre Nypan, Bryan Fiabema, Ole Sæter