Bevæpnet politi aksjonerte torsdag mot et bygg på Lademoen etter at en mann ble skutt natt til torsdag. Nidaros' reporter på stedet kunne fortelle at en boliggate var sperret av. En drone var også i lufta.

Like etter klokken 15 forteller politiets innsatsleder Mattis Hamborg at politiet avslutter aksjonen.

– Vi har snakket med de personene vi skal snakke med og tar ned sperringene, men det blir fortsatt vakthold, siden det er et åsted og nærhet til et åsted, forteller Hamborg.

Flere adresser

Politiet har ikke funnet en gjerningsperson. To personer er etterlyst i forbindelse med skytingen.

– Vi jobber intenst ut ifra flere spor i forsøk på å lokalisere og pågripe. Vi har en intensjon og et ønske om å få gjort det så fort som mulig, sier innsatslederen.

Han forteller at politiet har vært på flere andre adresser i byen, og at de skal innom flere adresser i løpet av dagen.

- Vi har vurdert det til at den eller de personene ikke er til fare for andre personer. Uttalelser fra fornærmede er en del av bakgrunnen for den vurderingen, sier Hamborg.

- Antar dere at vedkommende fortsatt er bevæpnet?

- Ja, gjerningsvåpenet er jo ikke funnet, så det antar vi. Det er bakgrunnen for at politiet stiller opp med store styrker for å ta seg inn i dette bygget. At politiet kan stå ovenfor en potensielt farlig person, sier Hamborg.

To personer er allerede pågrepet og er tatt med til politihuset.

Utfra opplysningene politiet har, er vedkommende som har avfyrt skudd en av de etterlyste. To personer er allerede pågrepet, men politiet jakter ytterligere to mistenkte: En mann og en dame i 50-årene.

– Det er naturlig del av den operative politijobbinga at når de leter etter personer som er bevæpnet, så bevæpner politiet seg.

Tatt ut i håndhjern

Like før klokken to blir en person tatt ut fra et bygg på Lademoen og påsatt håndhjern, skriver Adresseavisen. Det skal dreie seg om en mann.

Politiets panserbil har forlot stedet og kom tilbake igjen etter en kort stund, opplyser Nidaros' reporter på stedet.

Politiets innsatsleder Mattis Hamborg i Trøndelag politidistrikt sier til Nidaros at en person er tatt ut av den aktuelle blokka og ilagt håndhjern.

– Vedkommende har status som vitne, sier han.

– Det er mulig han har observert noe.

Han legger trykk på at det ikke er pågrepet flere i saken, og at de fortsatt jakter to mistenkte gjerningspersoner.

I avhør

Like før halv tre natt til torsdag fikk politiet melding om at en mann var skutt utendørs på Lademoen. Mannens skader skal ikke være alvorlige, og Bøklepp forteller at de har hatt en prat med ham tidlig torsdag morgen.

– Han har sagt noe om hva han mener er foranledningen til hendelsen, sier hun til Nidaros.

Den ene av de to siktede har foreløpig nektet å forklare seg, sier Bøklepp. Den andre sitter i avhør klokken 13.30.