Mediebedriftenes Landsforening offentliggjorde denne uka lesertallene for første kvartal 2022, og mediehuset er ifølge disse oppe i 18.411 lesere per dag.

Tallene, som er utarbeidet av Kantar, er særdeles hyggelig lesning for Nidaros, som også forrige kvartal kunne vise til en betydelig økning.

«Hacker»-angrepet forstyrrer

– Vi har gått gjennom et halvår med et gigantisk «hacker»-angrep, som har forstyrret mye. At vi holder koken såpass, er intet annet enn imponerende. Det er nyss før vi må spandere sodd på alle ansatte, sier sjefredaktør og daglig leder i Nidaros, Stig Jakobsen.

I mars kunne de registrere sitt høyeste opplag siden starten, med 9.299, som er en økning på 1,2 prosent på seks måneder. Han mener at hemmeligheten har vært at avisa har lykkes med å bli enda mer superlokale i Trondheim.

– Vi har bevisst tatt tak i saker som berører nærmiljøet i bydelene, har vært mer på når det gjelder å dekke oppstarter og konkurser, idrettslag under toppnivået og sørge for at saken til den lille mann og kvinne blir belyst, sier Jakobsen.

– Føler litt med Adressa

I lesertallsmålingen har det gått motsatt vei med Adresseavisen, som har mistet 9,4 prosent lesere i løpet av det siste året.

– Jeg føler jo litt med Adressa. Synes selv at de leverer et godt produkt, så det der vil komme – det er bare å gi det litt tid, sier Stig Jakobsen.