– Dette er en stor lettelse.

Arbeiderpartiets Eva Kristin Hansen får fire nye år på Stortinget.

Ved midnatt viser prognosene at Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet får til sammen 89 av 169 mandater. Da er 90 prosent av stemmene talt opp.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har allerede talt til folket og takket for tillitten, mens nåværende statsminister Erna Solberg (H) har erkjent nederlaget.

– Jeg vil gjerne gratulere Støre med det som nå ser ut som et klart flertall for å skifte regjering. Og jeg har særlig lyst å gratulere Senterpartiet og Rødt med framgangen, sa Solberg før hun erklærte «Høyres arbeidsøkt i regjeringen over for denne gang».

Støre ble utpekt som ny statsminister.

Hos Aps valglokale på Brattøra står jubelen i taket idet Støre ankommer podiet.

– Vi har jobbet hardt, og nå kan vi endelig si: Vi klarte det, sa Jonas Gahr Støre.

Eva Kristin Hansen sier det har vært jevne målinger hele veien. Hun var sikker på et skifte, men er fornøyd med at det ser ut til at Sp, SV og Ap kan gå sammen.

– Det blir et betydelig skifte i norsk politikk. Det blir spennende, sier Hansen.

– Hva tenker du om talen til Støre?

– Jeg har vært på Stortinget i åtte år i opposisjon og jeg har hatt så mange gode forslag som jeg aldri får gjennomslag for. Det blir en helt annen hverdag nå, og ikke bare gode forslag som blir nedstemt, sier hun.

– Jeg er veldig rørt og takknemlig for alle som har stemt for oss. Demokratiet er så vakkert!

Det er uten tvil god stemning i valglokalet.

Dagen startet derimot ikke slik for Hansen.

– I dag kunne jeg egentlig sove til jeg våknet. Jeg våknet klokken seks; det var en skikkelig nedtur. Så har jeg trava mye rundt i byen i dag. Det var egentlig veldig fint ute, men jeg har gått rundt med en uro i kroppen. Det betyr så mye for oss at vi blir stemt fram når vi har stått opp for og jobbet for det vi har troen på.

I kveld fortsetter feiringen på Brattøra og de neste dagene vil Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre invitere de andre partiene på venstresiden til samtaler.