Gå til sidens hovedinnhold

Utleira mottok pokalen fire uker etter sesongslutt

– Det er viktig å markere mesterskapet, for det er litt stas.

Det sier Utleira-leder Torgeir Kråkenes til Nidaros. Tirsdag kveld mottok de det synlige beviset på at de vant serien.

Fotballforbundets president, Terje Svendsen, hadde tatt turen for å dele ut gullmedaljer og pokal til seriemesterne fra Utleira.

Flere på samling

Futsallaget sikret mesterskapet da klubbene og NFF ble enige om å innstille serien 22. februar, etter at kampforbudet som inntraff 17. januar ble forlenget ytterligere.

Da var Utleira soleklar serieleder med 21 poeng etter 9 kamper, godt foran byrival Freidig med 14 på 9 kamper og Sandefjord med 11 poeng på 7 kamper.

Kråkenes forklarer bakgrunnen til at de fikk pokalen over en måned etter den brå sesongslutten:

– De måtte bestille pokalen først, for serien ble stoppet før den skulle. I tillegg var det landslagssamling hvor vi hadde fire stykker med. Vi ønsket ikke å gjøre dette mens de var borte, og da de kom hjem var det sju dager i karantene først. Så tirsdag var første tidspunktet etter karantene som passet for Terje Svendsen, sier Kråkenes.

Ville avgjøre det selv

Selv om det er gått over en måned siden serieslutt, følte Kråkenes og Utleira at det var viktig å markere triumfen.

– Det er fint å markere at sesongen er over, for nå begynner vi jobben mot neste, sier han.

Siden sluttabellen ble avgjort med gjennomsnittlig poengsum endte det derfor med gull til Utleira, sølv til Sandefjord og bronse til Freidig.

Det er andre året på rad Utleira vinner serien. I fjor tok de gullet da et annet resultat gikk deres vei, med flere kamper igjen å spille.

– Vi tenkte at det hadde vært artig og vunnet etter at vi selv hadde spilt kamp. Avgjort det selv altså, men det gikk dårlig i år også. Det ble en hyggelig seremoni likevel, sier Kråkenes og ler.

I og med at fjorårets opprykksplayoff i mars ble stoppet som følge av korona ble det derfor avgjort at ingen lag skulle rykke ned fra årets sesong.

Kommentarer til denne saken