Søndag 10. januar fikk Utleira besøk av Hulløy i Trondheim. Hjemmelaget vant komfortabelt 5-2 og ett av målene ble satt inn av Erlend Tjøtta Vie. I forkant av målet hadde Utleira tjue pasninger innad i laget, noe som er ganske unikt i futsal-sammenheng.

Etter kampen delte Utleira-trener Kai Bardal en video av målet på Twitter. Så tok det av. Videoen ble nemlig delt på «Futsal Focus» på Facebook, en futsalside med rundt 100.000 følgere.

Søndag tar Utleira imot KFUM i Utleirahallen. Den kampen kan du se direkte på Nidaros fra klokken 12.00.

Populært

Kai Bardal har følgende å si om situasjonen, som er sett av over én million mennesker:

– Vi ser fire gode spillere som har samme forståelse av hver situasjon og som har øvd mye på å tolke hverandres kroppsspråk. Etter mange gode valg og ditto utførelse på rad, skapes det en gunstig situasjon, selv om ingen av involveringene er spektakulære hver for seg, sier Bardal til Nidaros.

– Hvorfor tror du videoen slår så godt an internasjonalt?

– At det ikke er Barcelona eller Sporting, men et ubeskrevet norsk lag som scorer, viser at det går an å få til noe sånt uten verdensstjerner også. Kanskje har det bidratt til at klippet har blitt ekstra populært, sier Utleira-treneren.

Se målet under:

– Morsomt

Erlend Tjøtta Vie både startet og avsluttet angrepet som blir vist i videoen.

– Det er jo unektelig litt morsomt, men det går veldig fint å holde beina på jorda. Videoen skaper interesse og engasjement rundt sporten, og det er bra. Vi ønsker at futsal skal vokse i Norge, og at videoer som dette spres på sosiale medier er nok utelukkende positivt. Samtidig viser det at futsal har et potensielt stort publikum, selv om det ikke har tatt helt av her hjemme ennå, sier Tjøtta Vie.

Han mener at scoringen ikke er særlig spesiell, men peker mer på oppbyggingen av spillet.

– Målet isolert sett er ikke noe spesielt, men spillet i forkant er et godt eksempel på hvordan rytme og tempo i både pasninger og bevegelser bør være basert på hvordan motstander beveger seg. Her spiller vi ballen rundt for å flytte motstanderen slik at vi til slutt får en fin mulighet til å bryte gjennom, uten at vi har tatt spesielt stor risiko i forkant, sier målscoreren.

Søndag tar Utleira imot KFUM i Utleirahallen. Den kampen kan du se direkte på Nidaros fra klokken 12.00.