19-åringen har kontrakt ut sesongen i Rosenborg, og kan allerede nå snakke med andre klubber. Etter det Nidaros erfarer, er tyske Bayern München interessert i å hente Bragstad etter sesongen. Den tyske klubben skal også ha sett på muligheten til å hente 19-åringen i sommer.

Bayern München kom helt til semifinalen i Champions League forrige sesong, men tapte mot Chelsea. Nå ønsker de å hente 19-årige Emilie Bragstad til klubben når kontrakten går ut. Storklubben leder den tyske ligaen etter tre serierunder med hele 15-0 i målforskjell.

Usikker på valget

Bragstad sier selv til Nidaros at det er konkret interesse, men hun ønsker ikke å nevne hvilke klubber det er snakk om.

– Ja, jeg har hørt litt, så får vi se hva som blir riktig. Det er noen klubber i ulike land som har vist interesse, forteller Bragstad til Nidaros.

Selv er hun ærlig på at hun ikke vet hvor hun skal spille fotball neste sesong. Foreløpig har hun ikke hatt konkrete samtaler med Rosenborg heller.

– De har uttrykt at de vil snakke med meg, men vi har ikke gjort det enda. Jeg trives i Rosenborg, men man ønsker seg selvfølgelig ut etter hvert. Nå handler det om å finne litt ut når det passer å dra. Der står det nå, sier Bragstad.

– Passer det nå?

– Man vet aldri. På ett vis vet man jo aldri om det vil passe heller, men en gang må man bare ta sjansen. Så har man selvfølgelig lyst til å være med til et mesterskap neste sesong, sier hun.

Den unge midtstopperen er forberedt på mye hardere konkurranse om hun velger å dra til utlandet i vinter.

– Det vil være usikkert uansett. Det er trygt for meg å bli værende i Rosenborg, men samtidig er det viktig å utfordre seg selv også. Vi får se, sier hun smilende.

Stresser ikke

Bragstad har dominert i Toppserien de siste sesongene. Tidligere denne sesongen ble hun også tatt ut på A-landslaget for første gang, og 16. september debuterte hun i 10–0 seieren mot Armenia.

– Jeg føler at jeg henger fint med på treningene, så er det opp til trenerne der å ta ut laget. Det er i klubb man får trent, siden det er få samlinger på et år, så det er her hjemme man må gjøre jobben, sier hun.

Neste år er det Europamesterskap i England. Der ønsker Bragstad å være med, men uansett valg av klubb i vinter kommer hun ikke til å dra til England. Landet forlot nemlig EU, og dermed har det blitt mye vanskeligere å flytte dit.

– Generelt for alle som vil til utlandet nå, så er det håpløst med England. Sånn sett er det litt dumt at England gikk ut av EU, men sånn er det. Ligaen kan jo bli veldig bra på sikt om man må spille på landslag for å spille der, sier hun.

– Når håper du å ha avklart hvor du spiller neste sesong?

– Foreløpig stresser jeg ikke så mye med det. Jeg må vurdere de mulighetene jeg får, så får man se litt på det. Akkurat nå er jeg ikke veldig stresset. Det er fortsatt en del kamper igjen og det er tre måneder igjen av året, sier Bragstad.

Vil utvikle henne videre

Rosenborg-trener Steinar Lein er tydelig på at han ønsker Bragstad med videre.

– Jeg har ikke snakket med Emilie om det, men vi er ganske sikker på at vi kan utvikle henne videre, sier Rosenborg-treneren.

Han mener de yngre spillerne må tenke seg om før de eventuelt tar steget til utlandet.

– Det å være ung og dra ut litt for tidlig, kanskje ikke få spilletid, det kan på en måte forsinke utviklingen. Det har vi sett på mange norske spillere som har dratt ut tidlig, at det har stoppet ganske kraftig opp, sier Lein.

– Det handler om å spille fotball hver helg. Jeg har vært borti mye i fotballen, og det vi har her, den kvaliteten vi klarer å ha på trening og måten vi jobber på, den tror jeg er veldig utviklende, sier RBK-sjefen videre.