(NETTAVISEN) – Hvilket marked er best? Norge eller Sverige?

– Da må jeg si Norge så klart, svarer den svenske Uber Norden-sjefen Peter Löfstrand på det ledende spørsmålet fra Nettavisens journalist, mens han ler og legger til:

– Det er mye som skjer her og flere forandringer. I Norge har det skjedd mye på veldig kort tid. Vi er veldig glade for at vi nå kan tilby tjenester for reisende yrkessjåfører i Trondheim.

Etter en lang pandemi er selskapet klare til å ekspandere driften sin i Norge, og Trondheim trakk det lengste strået.

– Vi spiller alltid etter reglene

Selskapet har hatt et turbulent forhold til landet vårt fra første lansering i november 2014. Da lanserte de Uber Black i Oslo, men det ble den gang en relativt kort affære for aktøren.

I oktober 2017 satt selskapet tjenesten Uber Pop på «pause» på ubestemt tid. Det var ikke før tre år senere i oktober 2020 selskapet bestemte seg for å returnere til Oslo for fullt til hovedstaden.

Nå har Uber kommet for å bli.

– Vi er dedikerte til satsingen i Norge, men vi spiller alltid etter reglene som finnes. Det er viktig for oss og vi mener denne satsingen kan bidra med å løse mobilitetsløsninger.

De to siste årene har aktøren fått et solid fotfeste i Oslo.

– Vi hadde over 100.000 Oslo-beboere som i midten av 2021 hadde tatt i bruk applikasjonen. De har forskjellige behov. Noen liker å reise med oss fra tid til annen, mens andre bruker Uber som en komplementær løsning til offentlig transport.

Fra onsdag vil flere nordmenn kunne benytte seg av tjenestene til transportselskapet. Det er nemlig trøndernes tur.

– Trondheim er en veldig spennende by og en utnevnt teknologihovedstad i Norge. Det føles helt rett å komme med vår innovative og tekniske løsning her. Trondheim har vært en prioritert, så det er veldig kult at det endelig skjer.

Löfstrand holder kortene tett til brystet ved spørsmål om fremtidig ekspansjon til andre steder som Bergen, Stavanger og Tromsø.

– Vi fortsetter å vurdere og kontrollere behovet. Vi har sett på andre steder i Norge og vurderer kontinuerlig hvilke muligheter vi har. Men vi har sett en økende interesse nå som folk har begynt å røre på seg igjen etter pandemien.

Savner ikke forrige regjering

– Hva er femårsplanen?

– Femårsplanen for meg er at vi skal hjelpe til å redusere antall private bileiere. Man trenger kanskje ikke alltid å ha en bil, og den står jo ofte stille mesteparten av tiden. Samtidig vil vi hjelpe hele Norge på elektrifiseringsreisen som allerede er godt i gang.

Femårsplanen vil også trolig bli påvirket av Støre-regjeringens neste trekk.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har lenge varslet at de ønsker å stoppe frislippet i drosjenæringen. Ap-politiker Nils Kristen Sandtrøen har tidligere i år kommunisert til Nettavisen at planen er å reversere Solberg-regjeringens frislipp.

– Savner dere Solberg-regjeringen? Var livet lettere i Uber Norden for ett år siden?

– Jeg skal ikke si at vi savner Solberg-regjeringen, eller at en regjering var lettere enn den andre. Det er en kontinuerlig utvikling.

Hvordan var stemningen på Uber Norden-kontoret da dere fant ut at nå blir det ny regjering i Norge, og en regjering som har varslet lenge at frislippet i taxinæringen må ta slutt?

– Jeg tror vi tok det nøyaktig som det var. Vi ser fram til å være med i dialogene.

– Vi vil ha det samme som regjeringen

I mai informerte regjeringen om at de har nedsatt et offentlig utvalg som skal skal se på de langsiktige utfordringene bransjen møter.

Löfstrand forteller Nettavisen at Uber er positive til et slikt tiltak.

– Vi vil ha det samme som regjeringen: Et format som bidrar til en sunn taxinæring, konkurransedyktige vilkår med tilgjengelig og sikker service. Det er viktig å poengtere at vi følger alle regler og lover som finnes.

– Alle våre sjåfører er profesjonelle og driver et foretak som er registrert. Bilene blir kontrollert, man har forsikring på plass og sjåførene har de pålagte dokumentene de trenger.

– Hvor mange sjåfører vil være på plass ved lanseringen i Trondheim?

– Vi begynner ofte i en liten skala, og det er også for å se hvor stor etterspørselen er. Vi vet at det finnes en stor interesse og vi har pratet med mange ulike lokale aktører som mener vi bør komme dit. Vi er ganske gode på å ekspandere fort når behovet kommer.

Selskapet vil heller ikke operere innenfor visse grenser i Trondheim. Så lenge sjåføren er villig til å kjøre til din destinasjon, kan du reise i flere timer fra Trondheim.

– Teoretisk sett, hvis noen skulle be om å reise fra Trondheim til Oslo, så vil det være mulig. Derimot er ikke det så vanlig. Hvis man beveger seg i et område uten sjåfører tilgjengelig, vil appen si fra at det ikke finnes noen biler som tar turen din. Det er naturlig at de fleste sjåfører kjører i storby-trafikken hvor det finnes flere turer.