Ifølge Bladet skal politiet ha beslaglagt blant annet sykler og verktøy, hvor flere av varene er merket med firmanavn fra både Trondheim, Steinkjer og Stjørdal.

Mennene, som begge er i 20-årene, har tilhold sistnevnte sted, og ble søndag pågrepet etter en trafikkontroll hvor det var mistanke om ruskjøring.

Varetektsfengslet

Det var ved ransakelse av bil og bolig, at politiet fant det de mistenker er tyvegods.

– Vi holder på å telle opp. Det er et veldig stort beslag, og det er derfor etterforskningen tar litt tid. Uten at vi har oversikt over den totale verdien ennå, så er det snakk om hundretusenvis av kroner, sier politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt.

Mennene ble tirsdag varetekstfengslet i tre uker med brev- og besøksforbud, hvor av de to første ukene sones i isolasjon.

– Nysgjerrig

Natt til torsdag forrige uke opplevde flere bedrifter sør i Trondheim tyveri av utstyr fra anleggsmaskiner.

Tyveriene skal ha skjedd på Sandmoen, Saupstad og Melhus og tyvegodset anslås å ha en verdi på mer enn én million kroner.

Foreløpig har politiet ikke funnet en sammenheng mellom GPS-tyveriene og tyvegodset som ble funnet i Stjørdal.

– Vi ble veldig nysgjerrige om en mulig sammenheng da vi fikk høre om saken i Stjørdal og har sjekket veldig grundig om det kan ha en kobling til dette. Men på nåværende tidspunkt kan vi ikke si at det er en sammenheng, sier politioverbetjent Rune Røddenes ved Heimdal politistasjon til Nidaros.