Mannen hadde levert flasker og bokser til pant på Extra Moholt i Trondheim, skriver Norsk Pantelotteri i en pressemelding.

52-åringen har uttalt seg i pressemeldingen, men ønsker å være anonym.

– Jeg skulle bare kjøpe meg en pakke grøt til middag, og samtidig hadde jeg med en pose med pant. Jeg ble stående en stund å vente ved panteautomaten, bak en jente som tydeligvis pantet mye fra helgen. Så da det var min tur, så ble maskinen full og alt stoppet opp før jeg hadde puttet på alle flaskene. Men jeg rakk å trykke på Røde Kors-knappen, slik jeg pleier. Og da kom det en fanfare, forteller mannen.

– Helt uvirkelig

Han hadde bare pantet for 22 kroner, så å gå ut av Coop-butikken med en ekstra million satt han pris på.

– Det er jo ikke sånt man tror skal skje. Dette er den eneste gamblingen jeg driver med, etter at jeg fant ut at lotto og tipping bare ble penger ut av kassa. Og så sto jeg der plutselig med én million kroner i hendene. Det er bare helt uvirkelig.

– Jeg dro hjem til kona for å fortelle det. Hun har ikke vært så tilhenger av å trykke på Røde Kors-knappen før, men nå tror jeg hun er overbevist, sier han.

Han har allerede en idé til hva pengene skal brukes til.

– Jeg kan godt tenke meg en liten ferie til et sted som er varmere enn Trøndelag. Vi har også to voksne sønner, så de trenger litt hjelp til å etablere seg. Så skal vi sikkert også nedbetale litt gjeld.

Ny ambulanse

Mannen gratuleres av butikken og Røde Kors, som får inntektene av pantelotteriet.

– Dette var veldig overraskende og veldig artig. Alle her gratulerer så mye, og vi håper han kommer tilbake for å prøve lykken igjen. Vi fikk installert Pantelotteriet først i år, og jeg hadde ikke trodde at dette noen gang skulle skje her hos oss, sier butikksjef Eva Fossum til Norsk Pantelotteri.

– Dette var utrolig hyggelig å høre, og jeg må bare gratulere den heldige vinnere, sier Marita Hoel Fossen, daglig leder i Trondheim Røde Kors.

– Pantelotteriet har blitt en veldig viktig inntekt for oss. Tidligere i år bidro midlene til at vi fikk kjøpt en ny ambulanse, og i juni kunne vi åpne gratis utlånssentral for sports- og friluftsutstyr her i Trondheim, takket være midlene fra lotteriet.