Fargespill Trondheim er valgt ut til å motta støtte fra stiftelsen Patel & Abdelmaguid Foundation – kanskje bedre kjent som PAF.

Patel & Abdelmaguid er nok for sin egen del mer kjent som hip hop-duoen Karpe. De har opprettet og sitter i styret til stiftelsen som har valgt å tildele Fargespill 100.000 kroner for å gjennomføre forestillinger med barn fra mer enn 40 ulike nasjoner, ifølge prosjektets nettsider.

«Fargespill Trondheim er et flerkulturelt kunstnerisk prosjekt med mer enn 100 barn og ungdom fra 40 land, inkludert Norge. Forestillingen har basis i musikk, dans, sirkus og barnelek som fargespillaktørene har med seg fra sine land og kulturer, i samspill med norsk musikktradisjon og global ungdomskultur. Alle nyankomne barn og ungdommer som kommer i mottaksklasser i Trondheim får oppleve Fargespill Trondheim. Med tilskudd fra PAF skal barna og ungdommene få stå midt i scenelyset og by på seg selv, sin kultur og historie», skriver stiftelsen på sine nettsider.

En henrykt produsent i Trondheim kammermusikkfestival, Thekla Nyberg, sier til Nidaros at pengene vil bidra til å sette opp kostbare forestillinger. Fargespill Trondheim er et samarbeidsprosjekt mellom kammermusikkfestivalen og Trondheim kulturskole.

– Det føles veldig bra, og er kjempestas! Det er også viktig for oss å få midler som dette.

– Ja, hva skal pengene brukes til?

– De skal gå til produksjon av forestillinger. Det koster å lage god kultur. Vi skal for eksempel sette opp to forestillinger i Olavshallen – det er ikke gratis, sier Nyberg, og legger til:

– Så dette går tilbake til ungdommen.

– Hvor kult er det at pengene kommer fra Karpe?

– Det er megakult, rett og slett! Nå kommer de jo også rett fra vinnerbonanza på Spellemann og greier. De er virkelige stjerner.

Hun presiserer at det ikke er gruppa selv som har valgt ut de som skal motta støtte, men at de sitter i styret i PAF og er med å bestemme.