Lenge var det en normal dag på kontoret for Utleira, de regjerende seriemesterne fra østkanten av Trondheim. De har ikke tapt på 36 kamper – to fulle sesonger – og gikk til pause med 5-0-ledelse i søndagens kamp mot KFUM Oslo.

Sindre Welo, Andreas Økland, Oskar Andreassen, Magnus Valstad Johansen og Erlend Tjøtta Vie. Pang, pang, pang, pang, pang.

Da Utleira-stjerne Christopher Moen innledet andre omgang med å øke til 6-0, var det bare å dra ned gardina for gjestene fra Oslo. Det var god natt.

Egentlig.

Utrolig comeback

18 minutter senere går sluttsignalet. Kampen endte 6–6.

Se opptak av sensasjonskampen her.

- Det er vel en ekstremutgave av noen tendenser vi har vist hele året, sier Utleira-trener og landlagstrener Kai Bardal til Nidaros.

Vi forventet oss flere kilo med salve, selv fra den lavmælte og sindige steinkjerbyggen.

Det fikk vi ikke.

- Jeg har faktisk ikke hevet stemmen til de i det hele tatt, sier Bardal.

- Stygge, nordtrønderske gloser

- Det er ikke vits. Alle har gjort så godt de kan og da blir de ikke bedre av en hårføner, fortsetter han.

- Mange trenere hadde brukt den.

- Altså, jeg er ikke veldig fornøyd. Men jeg kan ikke klage på viljen eller innsatsen. Hadde det gått på det, hadde jeg sikkert kommet med noen stygge, nordtrønderske gloser. Men når man bare ikke får det til, så...

Sensasjonelt

- Etter kampen snakket jeg om noen enkeltsituasjoner som går igjen, men dette er ikke tiden for å snakke og være veldig analytisk. Nå må vi først senke pulsen, sier Bardal.

- Men 6-0 til 6-6, attpåtil av Norges beste lag. Det er vel sensasjonelt?

– Det må forventes at vi hadde drept kampen og det er på grensen til sensasjonelt, men det er litt vanligere i futsal enn for eksempel fotball. Det svinger mye på en liten bane, sier Bardal og fortsetter:

- To ansikt

– Akkurat som i Champions League (da Utleira tapte 11–0 mot nederlandske Hovocubo) viste vi at vi har to ansikt. På 6–0 er det veldig pent, ingen i Norge er i nærheten av det nivået vi viste da. Men så har vi også dårlige perioder der det andre laget får voldsom energi etter å ha spilt med ryggen mot veggen. Vi er dessverre ikke modne nok til å endre på det og de scorer på alt de har. Jeg tror ikke de hadde en mulighet som ikke gikk i mål.

Les også

Fra 6. divisjon til RBK på fem år. Slik var den lange veien til Ole (24): – Jeg har gitt faen i de som har vært negative

Steinkjerbygg og tidligere Bardal-elev i Kvik, Morten Skjeldsnes Berre, var mannen som startet opphentingen i det 27. minutt. Deretter scoret Elias Hansson, Edvin Jaquesson Akselsen og Hansson igjen. Morten Wermåker scoret 6-5 tre minutter før slutt, før Victor Ramløff Dahl utliknet i siste spilleminutt.