Gå til sidens hovedinnhold

– Trondheims største kontrakt noensinne

To skoler og et rehabiliteringssenter skal stå klart i 2023.

Trondheim kommunes største entreprisekontrakt noensinne ble signert mandag, med Skanska Norge. Kontraktsummen er på 781 millioner kroner, eksklusive moms.

For dette får skattebetalerne Nidarvollprosjektene, som omfatter Nidarvoll og Sunnland skoler med idrettshall, og Nidarvoll rehabiliteringssenter. Det nye skolebygget etableres som en sammenhengende bygningsmasse, men huse to enheter; en barneskole og en ungdomsskole.

Det skriver Skanska i en pressemelding.

Starter om to måneder

Det planlagte skoleanlegget med barne– og ungdomsskole legger opp til stor vekst. I dag har Nidarvoll 474 elever og Sunnland 332. De nye skolene får plass til tusen elever og blir planlagt slik at skolene kan utvides til å romme ytterligere 300 elever.

Det skal også bygges egne arbeidsrom for kulturskolens ansatte, ungdomsklubb og flerbrukshall. Det totale arealet for skolene er 14.800 m2, mens det nye rehabiliteringssenteret omfatter cirka 10.000 m2 over fire etasjer.

Byggefasen med oppstart for rehabiliteringssenteret starter i slutten av juni, mens arbeidet med å bygge skolene og flerbrukshallen begynner i september. Rehabiliteringssenteret overleveres i april 2023, mens overleveringen av skolene skjer i november samme år.

Komplekst

Konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten til Skanska Norge, Tor Arne Midtskogen, er glad bystyret vedtok utbyggingen.

– Skoler er et viktig segment for oss og vi har vært en stor skolebygger i mange år. Dette prosjektet er stort og komplekst, med høye klima– og miljøambisjoner, og her får vi virkelig brukt kompetansen vår, sier direktøren gjennom pressemeldingen.

Nidarvoll og Sunnland skole har hatt behov for oppgradering og stått på kommunens liste over bygg med store investeringsbehov.

Skanska har bygd blant annet Powerhouse Brattørkaia og Heimdal videregående skole.

Kommentarer til denne saken