Gå til sidens hovedinnhold

Trondheim tok bronse i Brussel: – Dette er stort!

Kapret 3.-plassen.

I konkurranse med byer fra Nederland, Portugal, Spania, Tyskland og Finland stakk Trondheim av med tredjeplassen i kåringen «The European Rising Innovative City», som fant sted i Brussel.

Vantaa i Finland tok førsteplassen mens Cascais i Portugal kom på andre.

Det er første gang noensinne kåringen finner sted. Bak står Det europeiske innovasjonsrådet, eller European Innovation Council. Juryen består av to selvstendige ekspertutvalg.

Bronsen ble mottatt av Ola Lund Renolen, Cecilie Hammond Spark og Tone Merethe Aasen fra Trondheim.

– Dette er stort og vi er uhyre stolte, sier internasjonal leder i Trondheim kommune, Cecilie Hammond Spark, til kommunens egne hjemmesider.

– Jeg er stolt på Trondheims vegne, sier kommunalråd Ola Lund Renolen.

Ifølge EIC sine hjemmesider må man ha mellom 50.000-249.999 innbyggere for å være med i kåringen. Blant kriteriene er at man må ha et urbant økosystem som knytter sammen innbyggere, offentlig sektor, akademia og næringslivet.

Dette skal pengene brukes på

– Jeg er stolt på vegne av byen, sier kommunedirektør Morten Wolden, som roser samarbeidet i Trondheim.

– Samarbeidet mellom det offentlige, NTNU og næringslivet er spesielt i Trondheim, sier Wolden og nevner at kommunen har satset tungt på prosjekter i samarbeid med NTNU og næringslivet og vil gjøre det samme fremover.

Kommunen får nå 50.000 euro med seg hjem.

– Hva skal dere bruke pengene på?

– Innovasjon. Vi har et system i kommunen der ansatte som har innovasjonsideer får støtte til å utvikle ideer til egne prosjekter samt videreutvikle større prosjekter. Mer av det, men vi skal også se på om vi kan bruke pengene i partnerskap med studenter, NTNU og næringslivet. Vi har ikke bestemt oss helt.

Kommentarer til denne saken