Gå til sidens hovedinnhold

Trondheim søker fire EM: – Vi har behov for gode nyheter

Det ble klart på tirsdagens pressekonferanse

– Dette er en opptursdag i en korona-trist periode. Vi har behov for gode nyheter for idretten, men også for byen og arrangementsbransjen. Vi har gått inn og satset på hallen, så nå er vi veldig glad for nyheter og ambisjonen framover, sier Rita Ottervik.

Trondheim skapte håndballfest på hjemmebane i gruppespillet av herrenes håndball-EM 2020.

Kvinnenes EM ble dessverre flyttet bort på grunn av pandemien.

Søker i 2026 og 2028

Nå skal byen søke EM på ny, både i 2026 og 2028. Begge årene skal man søke både herre- og kvinnemesterskapet.

Alle søknadene vil være rene skandinaviske søknader, med Sverige og Danmark som medarrangør. På grunn av arenakrav på 12.000 tilskuere er det ikke rom for finale i Trondheim. Kapasiteten på Nidarø er på 9.000, så en eventuell finale vil gå i Telenor Arena på Fornebu.

– Vi er takknemlige for at Trondheim er blant Norges søkere, sier styreleder region nord, Øyvind Togstad på tirsdagens pressekonferanse.

- Vil se bildene igjen

– Alle snakker fremdeles om Euro 2020, sa en fornøyd styreleder.

Før han viste et bilde med de gylne tallene «9.069 Sold out» på skjermen.

– Disse bildene vil vi se igjen, sier han.

Trondheim vil være vertskapsby både når Norge har VM for kvinner i 2023 og for menn i 2025. Nå skal det altså søkes om flere fester framover.

Håndball-VM for kvinner i 2023 går i Norge, Sverige og Danmark. I 2025 skal herrene spille i Norge, Kroatia og Danmark.

– Det er fantastisk å vite at vi skal ha to mesterskap og kan få to mesterskap til, strålte ordfører Ottervik.

Les også

Mari Molid og resten av kollegene fikk sjokkbeskjeden: – De hadde bestemt seg for å gi alle sparken

- Stor idrettsby

– Vi er en stor idrettsby. Vi har Europas beste anlegg, vil jeg påstå, for den type mesterskap. Å bruke den storstua og fylle den med tilreisende, det er bra for idretten og arbeidsplassen og idrettsgleden i Trondheim, sier Ottervik.

Det har også vært rykter om en søknad om mesterskap i ishockey. Ottervik lover at håndballkoket ikke skal svekke innsatsen i en søknad om mesterskap på is.

– Jeg ser ikke noe motsetning mellom det. Hallen og anlegget er bygget, så nå er motivasjonen å bruke investeringene så mye som mulig. Både for idretten og ringvirkningene.

– Dette er en fin energiboost, for det har vært tøft for engasjementet i idretten og spesielt håndballen. Nå vet vi at det er noe å glede seg til der fremme, supplerer kommunaldirektør Ola By Rise.

Kommentarer til denne saken