– Etter utallige diskusjoner om musikkdokumentarer på sene kvelder med venner var det noen som kasta ut tanken om at vi burde lage en festival, forteller Sonisk-styreleder Robert Hoven i en pressemelding til Nidaros.

Det er syv entusiaster som har tatt initiativ til den nye musikkfilmfestivalen, som ifølge pressemeldingen er den første av sitt slag i Norge.

Under festivalen vil ni langfilmer og seks kortfilmer bli vist, der det blant annet vil være fokus på Sinéad O'Connor, King Crimson og Dinosaur Jr.

Programmet er satt sammen av både nye dokumentarer, etablerte klassikere og en forhåndspremière av «In the court of the Crimson King: King Crimson at 50».

– Festivalen er tuftet på idealisme. Vi skal bygge stein på stein, men vi har ambisjoner om å være en viktig europeisk musikkfilmfestival i framtiden, sier festivalsjef Knut Martin Kristensen og fortsetter:

– Vi ønsker å fylle Olavshallen med musikk, film, platemesser, quiz og konserter i årene som kommer.

Festivalen arrangeres i Cinemateket i Olavshallen førstkommende fredag og lørdag. Under festivalen arrangeres i tillegg en platemesse i regi Crispin Glover Record Shop.

Programansvarlig er Kjetil Kvale Sørenssen.