Det melder Trondheim kommune i en pressemelding.

- Dette vil bli et avgjørende bidrag for å komme i mål med å vaksinere alle over 45 år med dose nummer tre innen 15. januar 2022, skriver de.

- Jeg er svært glad for at tannleger, tannpleiere og tannlegeassistenter nå trår til og hjelper oss med å komme i mål med vaksineprogrammet. Dette bidraget er helt avgjørende for å komme i mål med dose tre. På den måten vil vi stå sterkere i kampen mot pandemien, sier kommunedirektør Morten Wolden.

- Trøndelag fylkeskommune er veldig tilfreds med at vi kan bidra i bekjempelsen av pandemien. Jeg er veldig stolt over at våre ansatte i tannhelsetjenesten tilbyr sin kompetanse og arbeidskraft i dette viktige arbeidet. Dette er et godt eksempel på god samhandling for å nå felles mål, sier fylkesdirektør Carl-Jakob Midttun.

Trondheim kommune har også bedt Forsvarets sanitet om å bistå i vaksineprogrammet.

Nå kan disse gjøre seg klar

Tempoet i vaksineringen skal skrus opp. I løpet av kort tid vil det gå ut informasjon til innbyggere i Trondheim over 45 år om når de kan bestille time for vaksinering av dose nummer tre. Det er nå bestemt at det skal gå minimum 4,5 måneder mellom dose to og dose tre.

Derfor må alle over 45 år vente med å bestille time til det har gått fire og en halv måned siden dose to og de har fått SMS fra kommunen om at bestilling er åpnet for dem.