– Helgeværet ser veldig bra ut, sier Aslaug Skålevik Valved.

Hun er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt og kommer med en skikkelig gladnyhet til værsyke trondhjemmere.

For ikke bare er Trøndelag blant helgas værvinnere, men ifølge prognosene meteorologen sitter på, skal godværet fortsette en tid framover.

– Langtidsvarselet for Trøndelag ser veldig bra ut. Vi har et veldig stabilt høytrykk som ligger over oss og blokkerer for lavtrykksaktivitet, sier hun.

Det er gode nyheter for Trondheim som ikke akkurat kan skilte med tidenes sommervær. Totalt har Trondheim hatt 23 sommerdager og 7 høysommerdager (25 grader eller mer). Målingene er gjort ved værstasjonen på Voll. Kautokeino har hatt 21 sommerdager og kommer dårligst ut i oversikten fra meteorologen.

Den varmeste dagen vi hadde i Trondheim i år var 25. juni. Da viste gradestokken kokvarme 29,3 grader og butikkene i Trondheim opplevde massiv pågang på airconditionanlegg og vifter.

Dette blir helgas beste dag

Over hele landet blir det en rolig helg med lite vind. Unntakene er langs kysten der vil blåse litt mer. Det blir også regn, skyet og spredt regn nordpå

Det er Vestlandet, Nordvestlandet, Nordland og Troms som får det aller fineste været i helga. I Trøndelag skal temperaturen stige inn i helgen. Fredag er det ventet 17 grader i Trondheim. Det skal bli rolige værforhold.

– Fredag og søndag blir de beste dagene, sier meteorologen.

Fredag kan det bli opp mot 17–18 grader, mens det på søndag vil ligge på 16 til 17 grader.

Lørdag er også ventet å bli en fin dag værmessig, men temperaturen går ned til 15 – 16 grader.