Mannen møtte i retten tidligere i januar, tiltalt for å ha begått seksuelle overgrep mot fem gutter i tenårene på ulike steder i Trøndelag. Påtalemyndighetene mener at handlingene har skjedd mellom 2001 og 2005.

Mannen erkjente straffskyld for fire av overgrepene, og nektet for det siste overgrepet, da han møtte i Trøndelag tingrett.

– Vanskelig

Den tiltalte mannen har vært trener for samtlige av guttene.

– De er alle voksne menn i dag, og opplever det som vanskelig at saken kommer opp etter så mange år, sa Vibeke Meland, de fem fornærmedes bistandsadvokat i saken i forkant av rettssaken.

Mannen var tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 og 16 år, samt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

Konstituert statsadvokat og påtaleansvarlig i saken, Eli Reberg Nessimo, har tidligere fortalt at saken ble rullet opp i forbindelse med at den tiltalte mannen selv oppsøkte politiet for å anmelde en av de fornærmede.

Tok kontakt med politiet selv

Han skal nemlig ha blitt utsatt for trusler fra en av de fornærmede, som ville ha penger mot at han ikke skulle si noe om det som tidligere hadde skjedd.

– I forklaringen til fornærmede, dukket det opp informasjon om seksuelle overgrep tilbake i tid. Etter hvert dukket det opp flere navn, sa Nessimo, som da påpekte at den tiltalte mannen har vært samarbeidsvillig med politiet.

I etterkant fikk politiet avhørt flere av personene som det ble referert til i avhørene. De fleste av dem skal ha vært i samme idrettsmiljø, ifølge påtaleansvarlig.

Dømt

I dommen står det at den nå dømte mannen var med på å bidra til å oppklare overgrep da han anmeldte truslene.

Dommen ble offentliggjort fredag. Der kommer det fram at mannen er dømt til fengsel i tre år og to måneder for seksuell omgang med fire mindreårige gutter. Han må også betale 290.000 kroner i erstatning til de fire fornærmede i saken.

Da Nidaros snakket med mannens forsvarer, Morten Aalberg, i forkant av rettssaken, sa han at hans klient har erkjent forholdene i første politiavhør, at han var svært lei seg for at han ikke forsto den gangen at det han gjorde var feil og at han så frem til å ta sin straff.

Aalberg sier til Adresseavisen at mannen vedtar dommen.