Allerede førstkommende lørdag skulle de spilt sin første kamp i Europacupen, Kolstad.

Da skulle estiske Põlva Serviti vente på motsatt banehalvdel i andre runde av EHF-cupen. Kampen skulle vært spilt i Baltikum.

Dit reiser ikke Kolstad nå.

Gir ikke unntak

Det skriver de på egne hjemmesider tirsdag.

Mandag var daglig leder Jostein Sivertsen på Teams-møte med Håndballforbundet og Norsk Topphåndball.

– Da fikk jeg beskjed om at helsemyndighetene fortsatt ikke har gitt unntak for ti dagers karantene dersom man drar til land som har 150 smittede per 100 000 innbyggere. Estland har nå 137 smittede per 100 000, og det tallet stiger for hver dag. Og siden helsemyndighetene da ikke gir unntak fra karantene-regelen, hadde vi til syvende og sist ikke noe annet valg enn å trekke oss, skriver Sivertsen på Kolstads hjemmeside.

Fikk nei

Kolstad-toppen spurte EHF (Det europepiske håndballforbundet) om det var mulig å utsette kampene. Svaret var nei.

– Dette innebærer dessverre at e.cup-eventyret for oss er over før det har startet. Vi får gi jernet i vår hjemlige serie og satse på at vi kan kvalifisere oss til e.cup-spill neste sesong – i Kolstad Arena foran fullsatte tribuner og stormende jubel, sier Sivertsen.

Byåsen-jentene valgte også å trekke seg fra Europa denne sesongen.

Kolstad har spilt elleve kamper så langt denne sesongen. Det har endt fem seiere, én uavgjort og fem tap. 11 poeng og 289-289 i målforskjell gir en foreløpig 8. plass på tabellen - fire poeng bak Bækkelaget på tredjeplass og fem poeng over Fjellhammer på nedrykksplass.

Laget møter Runar Sandefjord på hjemmebane onsdag klokken 18. Den kampen ser du på Nidaros.no.