Gå til sidens hovedinnhold

Tre beboere på helse- og velferdssenter koronasmittet

Tre av åtte beboere i en fløy ved Kattem helse- og velferdssenter er smittet med korona.

Alle beboere er fullvaksinert og har så langt et mildt forløp.

Likevel er Sissel Olufsen, enhetsleder ved Kattem helse- og velferdssenter bekymret for situasjonen.

– Dette er eldre, og helt fra starten av pandemien var det de eldre som vi har beskyttet. Det er derfor også eldre er blitt vaksinert først, sier hun.

– Optimist

Kommuneoverlege Tove Røsstad påpeker at de smittede er fullvaksinerte, og at dette normalt hjelper godt mot alvorlig sykdom.

– Jeg er optimist. Når vi ser tilbake, ser vi at det er ei ukes tid siden de ble smittet. Det at de ikke er alvorlig syke er et godt utgangspunkt, men noen garanti har vi ikke, sier hun.

– Ofte tar det ei ukes tid før vi ser hvilken vei det går. Mange har et mildt forløp i starten, så drar det seg til etter ei ukes tid, legger kommuneoverlegen til.

Hun mener at disse tre smittetilfellene viser at selv om man er godt beskyttet gjennom vaksinering, kan man bli smittet.

Smitten kom med ansatt

Smitten kom inn via en midlertidig ansatt som var vaksinert med første vaksinedose i juni.

De fleste ansatte er fullvaksinerte og derfor er bare tre ansatte i karantene.

– Jeg opplever at det er krevende at dette skjer i ferietiden. Så opplever jeg at de ansatte bretter opp ermene og stiller opp. Det er veldig viktig. Samtidig er jeg bekymret for dem. Det blir en større belastning og medarbeid for dem. Men når det skjer noe sånt, så opplever jeg at alle stiller opp, og det er jeg veldig glad for. Så opplever jeg også at pårørende er forståelsesfulle, sier enhetslederen.

Beboere og ansatte ved aktuell fløy vil testes hver tredje dag inntil 10 dager etter siste positive test, eller ved symptomer.

Er ikke helt sikker

Ifølge enhetslederen har ikke beboerne i den aktuelle fløyen vært i andre fløyer, men ansatte har vært det. Hun sier at de i dag ikke ser at smitten kan ha rammet andre deler av helse- og velferdssenteret.

– Er du bekymret for at smitten kan være i andre fløyer?

– Bekymret er jeg alltids, og hundre prosent sikker på noe kan jeg ikke være, men jeg er trygg på at testing og sporing fungerer hos oss. Vi håper at retningslinjene gjør at vi unngår smitte videre.

Den aktuelle fløyen er stengt for besøkende, mens øvrige fløyer vil være åpne for besøk av pårørende på dagtid, hverdager.

Ved særlige behov kan det avtales besøk utover dette, og pårørende vil kunne komme dersom beboere blir kritisk syke.

Kommentarer til denne saken