Kommentaren ble først publisert hos Nettavisens Norsk debatt.

ETTER TI ÅR med eiendomsmilliardær Ivar Koteng (62) skal Rosenborg ha ny styreleder. Noen mener klubbens valgkomite må lete andre steder enn i Trondheims engere krets av næringslivsledere.

Tore på sporet (61) er en av dem, mannen med Strømøy til etternavn.

Han har så lyst på jobben at han har lansert seg selv.

FOR TO ÅR siden, før Ivar Koteng gikk i krigen mot valgkomiteens kandidat og TrønderEnergis konsernsjef Ståle Gjersvold (56), ble Tore Strømøy lansert som en tredje kandidat fra årsmøtets sidelinje. Den gangen kom han aldri på banen. Lengden på medlemskapet i RBK var av nyere dato og kvalifiserte ikke til tillitsverv.

Nå skal papirene være i orden, og kontingenten være betalt.

Med tull og folkelighet som valgmotto forteller han Adressa at valgkomiteen er velkommen til å ta kontakt.

JEG VET IKKE hvor Tore Strømøy har vært de siste årene, men tull er det siste Rosenborg trenger etter de tre siste sesongenes problemer, utfordringer og massive sportslige nedturer. Det har det vært nok av.

Folkelighet hører klubben til, og der finner du røtter som ikke er blitt stelt og vannet på mange år.

Tull, uansett hva han tenker på i den forbindelse, ikke like mye.

DET ER GREIT å smile på jobben, men du kødder ikke med Rosenborg Ballklubb. Fotball på dette nivået er alvor. Nå mer enn noen gang. Spør bare Kjetil Rekdal. Så hva Tore Strømøy vil tulle med framstår som en gåte, ut over det at han sikkert ønsker å lette stemningen på Brakka.

Å gå til valg med tull på plakaten, uansett form, er derimot en særdeles dårlig strategi.

JEG VET HELLER ikke hva Tore Strømøy tenker, ut over at han helt åpenbart har lyst på styreledervervet i Norges største og mest meritterte fotballklubb, men det å lede Rosenborg Ballklubb er en litt større jobb enn det å lede Byåsen håndball. Eller for å være helt presis, en veldig mye større jobb.

Med fare for å fornærme en håndballklubb og en hel nasjon som benker seg foran TV-skjermene i desember (kvinner) og januar (menn) når det er EM og VM, Byåsen er ingenting sammenliknet med Rosenborg.

Byåsen er for Trondheim, der en del av byen bryr seg om det som skjer.

Rosenborg er en institusjon som vies daglig nasjonal oppmerksomhet.

Når den øverste valgte lederen på Lerkendal snakker er det av interesse i alle nyhetskanaler.

Gjennom Ivar Kotengs ti år i klubben er styrelederjobben på Lerkendal blitt en av de synligste jobbene i idretts-Norge.

DE SENERE ÅRENE er den også blitt en av de mest omdiskuterte og kritiserte. Ivar Koteng var god helt til han ikke var god lenger. Fra det øyeblikket han i 2020 trosset seg til to nye år ble det som var dårlig enda dårligere.

Derfor sitter jeg med en følelse av at det Rosenborg trenger nå er en lavmælt og visjonær leder, en som finner sin plass i bakgrunnen og lar administrasjonen jobbe uten for mye innblanding.

Sånn var det den gangen Rosenborg var virkelig gode.

Det er sport som skal lage sirkus og skape overskrifter, ikke ledelsen.

DET ER ALLTID mye snakk om røtter på Lerkendal. Og han som plantet dem, Nils Arne Eggen. Når Rosenborg ikke vinner er det alltid røttene man vil finne tilbake til. Klarer man det er det gjort. Da snakker man som om 90-tallets suksessformel er direkte overførbar til i dag.

Vel, den er ikke det, og grunnen skyldes framskritt og det faktum at fotballen og fotballdrift har forandret seg med resten av verden.

Sjela kan du riktignok ta med deg, men om du ikke tilpasser deg virkeligheten og tida du lever i, er du sjanseløs.

Les også

La oss nå bare leke med tanken

PÅ TV HAR Tore Strømøy gjerne funnet det han har lett etter i fortida. Som styreleder i Rosenborg 2022 må du se inn i framtida. Jeg vil hevde, igjen med betydelig fare for å fornærme en hel landsdel, at det er på tida å drive Rosenborg uavhengig av Nils Arne Eggens velsignelse.

Rosenborg Ballklubb slik vi kjenner den ble bygd av 80-åringen fra Orkdal, og det står som en påla.

Nå er det på tide å reise seg og møte framtida.

Kjetil Rekdal er ansatt og gitt ansvaret for det.

Det siste han trenger er en ledelse som tuller.