Tirsdag behandler formannskapet saken om hva man skal gjøre med sykkelheisen Trampe. Som Nidaros omtalte mandag, anbefalte kommunedirektøren å legge ned den berømte attraksjonen.

Dette ble det gitt tydelige signaler om at man ikke ønsker av kommunens toppolitikere.

På vegne av de rødgrønne partiene Ap, SV, Sp og MDG, i tillegg til Venstre, fremmet Ola Lund Renolen (MDG) et forslag om å fortsette å drifte Trampe, med mindre oppgraderinger – det kommunedirektøren i sitt forslag kalte for «Trampe pluss».

– Kommunedirektøren har innstilt på det vi mener er det mest dramatiske alternativet – å avvikle tilbudet, sa Renolen. Han fortsatte:

– Ja, «peng e peng», og det er litt penger som skal til for å bevare tilbudet, men i den store sammenhengen er det ikke så mye, med tanke på hvor stor suksess denne sykkelheisen har vært – kanskje spesielt som landemerke og turistattraksjon, sa Renolen.

Ifølge saksframlegget vil det koste rundt 300.000 kroner årlig å drifte Trampe videre som i dag.

Renolen fikk støtte fra Venstres Erling Moe:

– Det har vært et sterkt ønske, også fra nærmiljøet på Bakklandet, om at Trampe beholdes. Det er ikke sikkert finansdirektøren er «happy» med dette utsagnet, men noen ganger må man se bakom kronene. Dette er en av byens aller viktigste turistattraksjoner, sa Moe.

Formannskapet vedtar, med åtte mot tre stemmer (H), å videreføre Trampe på samme måte som før, men med mindre oppgraderinger. Det skal gjøres et forprosjekt for å finne ut av de nødvendige oppgraderingene.