Tommy blir nedringt av kunder som vil ha øl på døra: – Det har vært helt hinsides

Tommy Holen Helland er daglig leder i Gulating ølutsalg på Byhaven.

Tommy Holen Helland er daglig leder i Gulating ølutsalg på Byhaven. Foto:

Hjemmelevering av øl har økt betraktelig for butikken siden forrige fredag.

DEL

– Det er artig at det har slått så godt an, sier Tommy Holen Helland, daglig leder av Gulating ølutsalg på Byhaven.

Ølutsalget startet med hjemmelevering av øl for en stund tilbake, men siden forrige fredag har leveringen gått betraktelig opp. Han forteller at han merker at kunder nå har lyst på noe godt å kose seg med mens de sitter hjemme.

– Det har vært helt hinsides, sier Helland

Økt omsetning

Helland har selv permittert sine ansatte, og fokuserer nå på hjemmeleveringen av det han selv kaller åpenbare grunner.

– Vi prøver jo å leve over, men det handler også om å tenke på bryggeriene i Trøndelag som ikke selger så bra for tiden, sier han.

Fredag i forrige uke begynte ølutsalget med gratis hjemmelevering, og siden da har salget gått opp. Nå kommer 75 % av omsetningen til ølutsalget fra hjemmelevering.

– Det har bidratt betraktelig, sier Helland.

Han tror salgstallene ville vært dystre dersom butikken ikke hadde fokusert på hjemmelevering.

Helland forteller at han omsetter for dobbelt så mye som Gulating-utsalget som er på andreplass på omsetningstoppen i Norge denne uken.

Ønsker å støtte de som sliter

Øltørste kunder kontakter butikken på mail, messenger, eller telefon. Deretter betaler de via vipps, før se Helland sender ut en ølpakke med et leveringsbud. På døra må kunden vise legitimasjon.

Helland merker seg også at ølkundene er opptatt av å støtte lokale bryggerier. Mange av kundene bestiller en forundringspakke.

– Mange sier at de ønsker øl fra lokale produsenter, og at jeg skal velge øl fra dem som nå sliter mest, sier Helland.

50 kunder har ønsket hjemmelevering av øl fra Helland siden forrige fredag, og hver kunde bestiller mellom 10–30 øl, forteller Helland.

Bismak

Levering av øl på døra kommer til å fortsette etter koronakrisen er over, forteller Helland. Alle butikkene på Byhaven tilbyr hjemmelevering, og Helland har allerede sett for seg hvordan han kan samarbeide med andre butikker, og slik for eksempel tilby pakker med tapas og øl til helgen.

Selv om han er rørt over alle kundene som ønsker å hjelpe utsalget hans i vanskelige tider, sier han at suksessen også har en bismak.

– Jeg ser jo alle butikkene rundt meg som sliter, også sitter jeg her og gjør det ganske greit. Da skal en ikke juble for høyt, sier Helland.

Artikkeltags