1. Hvorfor ansetter dere trenere som ikke vil eller kan praktisere Rosenborg-fotball?

Har dere virkelig ikke lært av historien? For det som nå skjer er dessverre en trist gjentakelse av det som skjedde i april 2019.

Da innrømmet nemlig en annen nyansatt RBK-trener, etter kun fire måneder i jobben med innføring av ny spillestil, at han hadde undervurdert både klubbens DNA og hva publikum i Trøndelag kom for å se.

Den gang, som nå, var styret i RBK fra seg av begeistring over valg av ny trener, helt til det buttet imot, og ingen på Lerkendal kjente igjen laget sitt.

Den gang, som nå, en dønn ærlig trener, som aldri løp fra ansvaret. En kjernekar som alltid sto rakrygget i møte med mediene, og som heller aldri la skjul på egen misnøye over lagets prestasjoner.

Den gang, som nå, en dyktig fotballtrener, som bare hadde havnet i feil klubb.

Sann mine ord, vi vil få en gjentakelse på Lerkendal i år. Gode prestasjoner og resultater uteblir, formasjonen endres tilbake til det vante, før klubben i våre hjerter atter en gang må på ny trenerjakt.

2. Hvorfor spille 3-4-3 eller andre alskens formasjoner når Rosenborg kan spille 4-3-3?

Argumentene med at det vante ikke har lyktes særlig godt siste årene er ikke formasjonens skyld.

Det skyldes heller at daværende trenere ikke har evnet å implementere det godt nok i spillergruppen, eller selv vært tro mot formasjonen «inntil Dovre faller».

I tillegg har spillerlogistikken vært totalt feilslått. Der blant annet en svenskehandel ute av kontroll, og dyre innkjøp og utgifter til fordums RBK-helter, har gjort at klubben i dag er akterutseilt med hensyn til å skape et godt kollektiv med komplementære ferdigheter

For de som eventuelt sier at formasjoner på en fotballbane bare er tall, at RBKs storhetstid i Europa er en svunnen tid og at Nils Arnes ideer er utgått på dato; se på Bodø-Glimt. De spiller akkurat den fotballen Rosenborg Ballklubb skal spille. Prikk lik, men der dere på sikt må ha som mål å bli enda bedre.

Rosenborg er, og skal alltid være, landets flaggskip i fotball. Da må det virkelig tas tak. Jeg anbefaler derfor at alle med tilknytning til klubben leser boka Godfoten på nytt. Her finner man nemlig oppskriften på suksess, og den er fortsatt like aktuell. Den gang, som nå.