Politiet fikk melding om at en mann ble skutt på Lademoen kl. 02:37 torsdag 30. september. Mannen er på St. Olavs hospital og er ikke livstruende skadd. Mannen ringte selv til akuttmedisinsk kommunikasjonssentral.

Bente Bøklepp, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt, sier til Nidaros at to personer er pågrepet i saken. Det skal dreie seg om en mann i slutten av 40-årene og en dame i begynnelsen av 30-årene som befant seg i nærheten av stedet.

Jakter flere

Bøklepp sier at de nå har alle tilgjengelige ressurser ute for å jakte på flere personer enn de som allerede er pågrepet.

- Vi jakter i hvert fall en dame i midten av 50-årene og en mann i slutten av 50-årene.

Det skal være en relasjon mellom de involverte.

- På hvilken måte?

- De kjenner hverandre , og vi kjenner også dem fra før.

Kjenninger fra det kriminelle miljøet

- Men hvordan er de involverte kjent for politiet?

- De er kjenninger av politiet fra det kriminelle miljøet.

- Hvordan leter dere etter gjerningspersonene nå?

- Nå har vi alle tilgjengelige ressurser ute for å lete. Både ute og i andre søk som vi kan gjøre.

Skutt utendørs

Skytingen skal ha foregått ute, i krysset Anton Buens gate - Anton Kalvaas gate. Bøklepp vil ikke opplyse hvor på kroppen mannen er skutt eller om det er avfyrt flere skudd.

- Hvor mange utrykninger har dere til samme adresse tidligere?

- Det er en adresse som er kjent for oss fra tidligere, uten at jeg kan gå inn på hvordan, men jeg sa jo at det er personer som er kjent fra det kriminelle miljøet.

- Har dere en formening om hvem som har skutt?

- Det er en del av den innledende etterforskningen og avhørene vi har gjort med fornærmede, men vi har en formening om hvem som har skutt.

- Hva har fornærmede forklart i avhør?

- Vi har tatt innledende avhør. Mannen ligger skadet på sykehuset, så vi har ikke fått tatt fullstendig avhør.

Rundspørring

Bøklepp opplyser at de i forbindelse med saken undersøker boliger i tilknytning til personene involvert. Da Nidaros var på stedet torsdag hadde politiet forseglet en boligdør.

- Vi gjør tekniske undersøkelser på stedet, og vi er selvfølgelig ute etter å komme i kontakt med personer i nærheten gjennom rundspørring.

- Har det vært vitner til hendelsen som har kunne gi dere opplysninger?

- Ja, vi får inn noe tips fra vitner. Og det er vi avhengig av og takknemlig for.

Alle observasjoner av personer og kjøretøy er av interesse i området Anders Buens gate og Anton Kalvaas gate på Lademoen, i tidspunktet mellom 02 og 03, opplyser politiet i en pressemelding.