Byåsen – Fana 29–23 (13–10)

Og man skulle nesten ikke tro gjestene skjønte hva som traff dem. Anført av oppofrende forsvarsspill og en murvegg ved navn Annick Lipman i mål slapp de rødkledde bare inn fire mål i løpet av kampens første tjue minutter.

– Vi var bestemte på å starte bakfra og være rå, for deretter å kjøre fart framover. Endelig ble det seier mot Fana, smiler Astrid Mjøen Holstad til Nidaros etter kampslutt før hun ble omfavnet av ivrige fans.

Her kan du se kampen i opptak.

– Enige om å skjerpe oss

Vertene ledet på det meste med seks mål, 10-4, i første omgang, men gjestene kjempet seg inn i kampen og var bare tre mål bak, 13-10, til pause.

– Vi slapp oss litt ned etter den gode starten, men ble enige i pausen og å skjerpe oss. Vi ville tilbake til slik vi spilte i starten og drepe kampen fra start i den andre omgangen, fortsetter Holstad som selv ble kåret til banens beste spiller.

Som sagt, så gjort. Fire kjappe Byåsen-scoringer før det var spilt halvannet minutt av den andre omgangen, hvorav den fjerde var en trick i verdensklasse fra høyrekant Holstad, gjorde av vertene aldri var truet.

– Når jeg får en litt dårlig vinkel og hopper for rett inn på keeper så tar jeg som regel sjansen på tricken, men det må du ikke røpe til motstanderne, spøker Holstad.

Snakker ikke om medalje

Sluttresultatet 29–23 gjør at Byåsen tar et nytt steg inn i medaljekampen. Seieren førte laget opp à poeng med Storhamar på andreplass, som riktig nok har én kamp mindre spilt. Medaljekamp er det likevel ingen i Byåsen-leiren som vil snakke om.

– Nei, det er store ord. Vi har en målsetting om fjerdeplass og er godt fornøyde med hvordan vi ligger an. Så skal vi selvfølgelig kjempe med nebb og klør for å beholde plassen vi har nå, smiler Holstad og får støtte fra trener Atle Oliver Johansen.

– Alle vet hvordan tabellen ser ut, men det er ikke noe vi snakker om innad i laget. Vi har bare fokus på neste kamp, sier Johansen.

Roser spillerne

Johansen var godt fornøyd med å endelig kunne innkassere en seier mot Fana, men enda mer fornøyd med måten det skjedde på.

– Det var meget tilfredsstillende å endelig få en seier. Jeg må rose jentene for inngangen deres til kampen. Vi kom i en god flyt fra start og vi fikk en voldsom respons fra jentene også etter pause, roser treneren.

Nå venter først Gjerpen på bortebane kommende helg før topplaget Vipers står på motsatt halvdel noen dager senere.

– Vi har samme forberedelser inn mot hver kamp. Gjerpen er bedre nå enn tidligere i sesongen så vi må være på, avslutter Johansen.