Like før klokken 18.30 melder politiet at de har kontroll på to mindreårige tenåringer som er mistenkt for to av brannene. Fra før av var en jente mistenkt for ildspåsettelse i Krambugata hvor en søppelbøtte tok fyr.

– Vi kan knytte vedkommende til brannen i parkeringskjelleren på Trondheim Torg og brannen i Krambugata, sier Marthe Kulset Dahl, jourhavende jurist i Trøndelag politidistrikt lørdag kveld.

Den første jenta er pågrepet for ildspåsettelse. Den andre jenta er å anse som innbrakt.

– Vi har fått kontroll på henne nylig og begge blir innbrakt til politihuset i sentrum. Status per nå er at vi etterforsker saken og vil se om det finnes en kobling med den tredje brannen også, sier Dahl.

Den første brannmeldingen ble meldt på Twitter klokken 1558. Da var det melding om brann i en søppeldunk i parkeringskjelleren tilknyttet Trondheim Torg.

Dahl sier til NTB at den ene av brannene som fant sted i garasjen til kjøpesenteret Trondheim Torg, kunne utviklet seg til en større brann.

– Ingen av jentene er kjent for politiet fra tidligere. Vi er i kontakt med barnevernsvakta om hva som videre skal skje med jentene utover kvelden, sier politiadvokaten.

Klokken 16.07 kom meldingen om brann i en søppeldunk i Krambugata.

Og klokken 16.36 ble det meldt om brann i bakgården til Midtbyen legesenter.

Ingen personer skal ha blitt skadet i brannene, opplyser politiet.