Grorud – Ranheim 2-1:

Gladmeldingene rant inn.

To ganger utlignet Bryne på Nadderud, bare noen kilometer sørvest for Groruddalen, der Ranheim bare skulle ta tre enkle poeng i opprykksstriden.

Det så de oppskriftsmessig ut til å gjøre, etter Vegard Erliens mål etter en times spill.

Brynes hjelpende hånd skulle sende Ranheim et steg opp på tabellen i opprykksstriden.

Så raknet alt.

Absolutt alt.

Raknet

Fabian Østigård Ness fikk all tid i verden til å motta ballen og prikke inn utligningsmålet etter 87 minutter og to minutter senere skjedde det som burde vært utenkelig.

Peter Godly Michael satte fram en fot på et hardt innlegg og ble matchvinner for OBOS-ligaens desiderte bunnlag.

Grorud har ikke vunnet en kamp i år.

De har ikke vunnet siden 20. november i fjor.

KFUM Oslo vant sitt oppgjør mot Mjøndalen søndag kveld og innehar 2.-plassen bak pprykksklare Brann.

– Vi ble straffet

Ranheims trener Hugo Pereira erkjenner at laget hans ikke var bra nok der det gjaldt i kveldens kamp.

– Vi scoret et bra mål og hadde muligheten til å drepe kampen, men det holdt ikke. Så enkelt er det.

– Jeg vil ikke si at vi er i dårlig form, men resultatene har vært for dårlige. Vi gjorde nok til å vinne, men om man ikke scorer det andre og tredje målet blir man straffet i denne ligaen. Lagene jobber hardt for å holde liv i kampene, vi hadde muligheten til å drepe kampen i dag, men tok den ikke. Vi ble straffet, sier han til Nidaros.

Brann-jubel

Bergenserne kunne juble etter Ranheims kollaps og Stabæks poengtap. De er klare for Eliteserien 2023.

KFUM Oslo ligger an til å bli lag nummer to opp, etter 44 poeng etter 23 runder. Tre poeng bak er Stabæk på 41 poeng, mens Ranheim innehar kvalikplass nummer to (av fire) med sine 39 poeng. Bak ligger Sandnes-Ulf (37 poeng) og Start (36 poeng).

Fra sin fjerdeplass på tabellen er Pereira nødt til å erkjenne realiteten, og sender opprykksgratulasjoner til Bergen.

– Brann fortjener opprykket. De har vært best. Vi har fortsatt kamper igjen, og det kommer til å være tett. Vi er et eksempel på at det kan snu fort i fotball, og vi må være konkurransedyktige de neste sju kampene. Vi skal være klare til en god prestasjon mot Åsane til helgen, sier Ranheim-bossen.

Nå må Ranheim våkne, hvis ikke forsvinner kvalikplassen også.

Ranheim har vunnet én av sine seks siste kamper. Mot Mjøndalen, som også har levert syltynt den siste tiden. Ranheim tapte for øvrig 5–0 mot Brann i Bergen sist.

Er laget akterutseilt nå?

Ranheim kunne og burde tatt ledelsen etter 18 minutter, da Simon Marklund sto på riktig sted da nedfallsfrukt falt ned i beina hans rett foran Grorud-målet.

Dessverre traff Ranheim-spilleren bare hjemmelagets sisteskanse, i det som var omgangens største sjanse.

Grorud kjemper altså med kniven på strupen og hadde ikke vunnet en eneste kamp i hele år. Didrik Sereba kunne gjort noe med det like etter pause etter glitrende kombinasjoner, men Nicklas Frenderup reddet Ranheim med en like glitrende redning.

Svarte på Stabæk-beskjed

Så kom beskjeden om at opprykksfavoritt Stabæk oppskriftsmessig hadde tatt ledelsen mot Bryne. Da gikk det bare tre minutter, så fikk Ranheim en flott gavepakke fra hjemmelaget.

Sivert Solli blokkerte et oppspill, som havnet hos Marcus Mehnert som slo inn til en umarkert Vegard Erlien. Enkelt kunne Ranheims to store spillere denne sesongen sikre ledermålet. Da var 61 minutter spilt.

Mehnert kunne scoret selv bare minutter senere også, da rollene var byttet om og det var Erlien som slo 45 grader ut. Da sto tverrliggeren i veien for Ranheim-spissen.

Også Mads Reginiussen fikk en god sjanse til å sette spikeren, men som i første omgang viste Grorud-keeper Lillevik strålende takter.

Ranheim hadde ikke stålkontroll og blant annet fikk Grorud en strålende mulighet på en overgang kvarteret før slutt, der Christian Eggen Rismark avverget med en strålende takling.

Dramatisk slutt

Fra Nadderud fikk Ranheim-fansen så noen beskjeder som satte kaffen i vrangstrupen. Sondre Norheim utlignet for Bryne mot et Stabæk-lag som hadde fått Curtis Edwards utvist. Da var det gått 77 minutter på Nadderud.

Minuttet senere ga Gift Orban ledelsen tilbake til Stabæk, men to minutter etter der igjen var Bryne der igjen. Sigurd Grønli utlignet for gjestene og plutselig var Ranheim forbi i opprykkskampen.

Jubelen var i gang.

Det var servert.

Så smalt det altså på tampen.

En skikkelig lei og pinlig skrell for Ranheim.