Det som var forventet å bli en overlegen seier til Byåsen, ble alt annet enn det. Follo som kun hadde vunnet en kamp tidligere i sesongen sjokkåpnet i Trondheim Spektrum. Til slutt vant de også helt overlegent 34-30.

– Det er et sjokktap hvis man ser på tabellen. Vi forventer å slå Follo 98 av 100 ganger, sier en skuffet Byåsen-trener Atle Oliver Johansen etter kampslutt.

Se kampen i opptak her. (Krever abonnement)

Lagene fulgte hverandre mål for mål fram til 10-10, men så raknet det for Byåsen. Til pause sto det hele 18–15 til bortelaget, som ikke hadde vunnet en kamp siden oktober mot Gjerpen.

Ida Alstad, som var tilbake på tribunen for anledningen hadde relativt lite å juble for. Hennes gjensyn var trolig det eneste Byåsen hadde å glede seg over halvveis ut i kampen.

Anna Kallestad viste prov på målteft innledningsvis og satte fire scoringer på rappen i starten av kampen, men Follo var sterkest hele veien.

Byåsen-trener Atle Oliver Johansen hadde nok en skikkelig alvorsprat med jentene i pausen, men det så ikke ut til å nytte.

– Vi spiller oss til sjanser, men vi sliter litt med å få tak på de i forsvar. Vi slipper inn mye mål bakover i etablert, sier Johansen.

Follo fortsatte der de startet etter pause. Nesten samtlige skudd gikk i mål bak en forfjamset Annick Lipman i Byåsen-målet. Til pause hadde Follo kun fem bomskudd.

Anna Kallestad fortsatte å banke inn scoringer for Byåsen og etter 42 minutter hamret hun inn sitt tiende, men Byåsen var aldri i nærheten. På stillingen 21–28 så Johansen sitt snitt til å ta nok en timeout.

– Dette var rett og slett en tung dag på jobben. Det hjelper ikke at jeg har 12 mål når vi ikke vinner kampen. Vi klarer ikke justere oss underveis. Alt går inn, sier Kallestad til Nidaros.

Byåsen valgte å markere ut to av Follos spillere på slutten av kampen for å snu kampen, men bortelaget med Sara Møller og Tina Magnus i spissen lot seg ikke affektere.

Da både Julie Bøe Jacobsen, Patrycja Swierzewska og Teodora Tomac sviktet fra sjumeteren i andre omgang var det ekstremt lite som så lyst ut for de rødkledde.

Til slutt vant Follo helt fortjent 34–30.

– Vi er et relativt ungt lag, så det er nok naturlig at det svinger. Nå har det vært mye stang inn, men å gå på en smell mot Follo i dag er veldig kjedelig, sier Kallestad til Nidaros.