Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere RBK-profil: – Jeg er drittlei

Nicki Bille åpner opp om livet i fengsel og om hvordan han håper å få livet på rett kjøl igjen.

(Nettavisen): Det har gått nedover med både fotballkarrieren og livet til danske Nicki Bille Nielsen siden han forlot Rosenborg i 2014.

Spissen hadde kamper i Serie A og La Liga på CV-en da han ankom Trondheim og gikk senere til den franske Ligue 1-klubben Evian.

De siste årene har overskriftene om den danske fotballprofilen handlet om utenomsportslige ting. Han har sonet tid i fengsel for vold, trusler og ulovlig besittelse av våpen.

I 2018 ble han stygt skadet i den ene armen, etter å ha blitt skutt med en hagle i sin egen leilighet i København.

Nå snakker 33-åringen ut om den tøffe tiden i en ny realityserie med navn «Nicki Bille – den siste sjansen» på dansk TV 2.

– Jeg har fått meg ting fra fengsel som jeg kan benytte meg av. Jeg var mye isolert og hadde mye tid for meg selv om mine egne tanker. Man hadde et lite rom på fire kvadrat, der man var 23 timer i døgnet. En time fikk jeg komme ut og røyke en sigarett i et bur. Det ga meg virkelig tid til å tenkte over saker og ting, sier Nicki Bille i serien, ifølge Expressen.

Nå håper Nicki Bille at han skal kunne leve et normalt liv med jobb og uten dop og alkohol.

– Jeg har levd langt inne i skogen de siste to årene. Jeg er drittlei av det. Jeg er mett. Jeg orker ikke mer. Jeg vil opp på morgenen, være glad, motivert, jobbe hardt og ha noen mål i livet. Det er det det handler om.

Kommentarer til denne saken