Nettavisen: Markus Nikolai Grønberg, som vant fjorårets sesong av «Paradise Hotel», er dømt til fire år og fem måneder i fengsel for voldtekt.

Det bekrefter Grønbergs forsvarer Tor Haug overfor VG.

– Min klient står fast på det han har hevdet, at han ikke har gjort dette. Han har ikke hatt noen form for seksuell omgang med fornærmede, sier Haug.

Grønberg er fra Bodø og hadde i 2020 bostedsadresse i Trondheim.

Videre forteller forsvareren at hans klient vil anke saken til lagmannsretten. Grønberg har hele veien nektet straffskyld.

Ifølge tiltalen skal Grønberg ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd. Fornærmede skal ha blitt slått i ansiktet to ganger, og var under seksuell lavalder da voldtekten skal ha funnet sted.

Ifølge forsvarsadvokaten til Grønberg, Tor Haug, stiller Grønberg seg helt uforstående til tiltalen og tar avstand fra det tiltalen omhandler. Dette har han også gjort siden han ble mistenkt i saken.

Saken gikk for retten før jul der Grønberg og fornærmede hadde svært motstridende forklaringer.

Mens fornærmede hevdet de to først hadde hatt samleie frivillig, nektet Grønberg for noe som helst seksuell kontakt. De to var også uenige om hva som hadde skjedd på festen der fornærmede hevdet å ha blitt voldtatt, blant annet hva gjelder både hvordan de hadde opprettet kontakt og hva som skjedde før og etter de møttes.

Grønberg nektet også for at han hadde fått beskjed om at fornærmede var 14 år gammel på daværende tidspunkt, noe hun hevder hun fortalte ham.

Ba om fire år og fem måneder

Dommen Grønberg nå har fått er den samme som aktor ba om den siste dagen i retten før jul.

Aktor var overbevist om at realitydeltakeren var skyldig, til tross for at det ikke finnes tekniske bevis. Hun mente fornærmedes forklaring kunne bekreftes av flere, i motsetning til Grønbergs. I retten kom det frem at Grønberg hadde endret forklaringen sin flere ganger fra de første politiavhørene til rettssaken startet.

Aktor påpekte også at forklaringen til et av vitnene, som er en nær venn av tiltalte, med tiden hadde blitt likere tiltaltes forklaring.

Fornærmedes bistandsadvokat ba også om en oppreisning til sin klient på mellom 150 og 170.000 kroner. Tiltaltes forsvarer mente på sin side at hans klient burde frifinnes på grunn av mangel på bevis.

Løy til produksjonen

Grønberg deltok som nevnt i «Paradise Hotel» i 2021, der han også stakk av med seieren.

Da han reiste til Mexico for å spille inn programmet, var han siktet i saken. Tross dette satte han seg på flyet. Han fortalte aldri produksjonen at han var siktet i en alvorlig straffesak, og ble etter det Nettavisen erfarer derfor fratatt pengepremien.

I retten forklarte han hvorfor han meldte seg på realityprogrammet mens han var under etterforskning.

– Jeg visste at jeg ikke hadde gjort noe. Jeg løy til og med til produksjonen, som viser at jeg var sikker på at jeg ikke hadde gjort noe galt, sa realitydeltakeren.

Han la til at han derfor meldte seg på selv om han var kjent med at det var en etterforskning i gang, og hevder også at han spurte både etterforskeren og advokaten om han kunne bestille nytt pass og reise utenlands selv om han var under etterforskning.

– Jeg ville bli kjendis og leve det livet der. Jeg har ingenting å skjule, sier han om hvorfor han meldte seg på.

På spørsmål om hva han tenkte om at han var tiltalt for et alvorlig lovbrudd, svarte han:

– Jeg har ikke noe å være redd for. Jeg har ikke gjort noe.