Hva er den beste låten med Trondheims-opphav? Ja, sånn egentlig. Det holder ikke å se på salgs- eller streamelister for å finne svaret. Noen var enorme hits i sin samtid, men har ikke tålt tidens tann. Andre sanger var bare kjent i kultkretser da de kom ut, men har vokst i popularitet ettersom tiden har gått.

Blanda drops

Og hva sitter best i hjernebarken av country, dance, hip hop og punk? Noen sverger til 60-tallets evergreens (Difference), mens andre foretrekker moderne metal (Bokassa/Whoredome Rife). Og hvordan klarer barnesangene til Knutsen & Ludvigsen seg i et slikt selskap?

Vi gadd ikke spekulere lenger. Vi slengte like godt alle de mest markante Trondheims-artistene gjennom tidene i samme kurven, og lar leserne få avgjøre dette – én gang for alle.

Skulle du ikke huske hvilken låt det er snakk om, finner du Spotify-liste med alle sangene nederst i saken.

Dette mener vi med «trondhjemmer»

Definisjonen av hva det vil si å være Trondheims-artist, er litt løselig. Det kan være artister som er født her, som har flyttet hit eller som bodde her i perioden de startet eller var aktiv med det gitte musikalske prosjektet. Derfor er Åge Aleksandersen med fra Sambandet-perioden og ikke med Prudence. Ola Uteligger var en karakter Hans Rotmo spilte på Trøndelag Teater, mens han bodde i byen. Hans tidligere band, Vømmøl Spellmannslag, kommer derimot fra Verdal.

Selv om Bjarne Brøndbo og Thomas Seltzer har bodd eller bor i Trondheim, har vi ikke regnet D.D.E. eller Turbonegro som bysband. Og ja, det er helt sikkert ulogiskheter og artister og låter vi kunne tatt med i stedet, men det overlater vi til deg som leser å legge ut om i kommentarfeltet under – med «caps lock» på alt.

Du kan høre alle sangene her: