Det sier operasjonsleder Roger Mogstad til Nidaros lørdag morgen.

Sent fredag kveld forårsaket en Tesla-taxi en kjedekollisjon på Solsiden i Trondheim.

– Det hele skjedde i taxi-køa, sier operasjonslederen og utdyper:

– Det var en Tesla-taxi som kom kjørende inn bakerst på taxiholdeplassen. Vitner på stedet har forklart at taxien brått økte farten og kjørte inn i bakenden på taxien foran. Det utløste en kjedekollisjon, sier Mogstad.

Totalt fire taxier var involvert i kollisjon.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.18 og rykket ut til stedet. Politiet vet ikke årsaken til at Teslaen brått økte farten, men operasjonslederen opplyser at taxien vil bli transportert til Biltilsynet for en teknisk undersøkelse.

– Føreren har selv forklart at bilen økte farten uten at han selv var herre over det. Det ble vurdert førerkortbeslag, men ettersom vi ikke vet hva som har skjedd avventer vi med det, sier han.

Mogstad sier at en teknisk kontroll ikke vil bli gjennomført før tidligst mandag.

– Personen som klaget over smerter i korsryggen etter sammenstøtet ble sjekket av helsepersonell på stedet, og ble ikke sendt til sykehus slik det gikk fram i første melding, sier Mogstad.

Rykket ut til slåsskamp

Klokken 00.35 fikk politiet melding om en slåsskamp i Munkegata mellom fire personer.

– Det skal ha vært to mot to, sier Mogstad.

Politiet rykket ut til stedet, og påtraff to personer.

– De hadde ingen beskrivelse av gjerningspersonene, som de hevdet hadde forduftet. Det var ingen vitner som hadde sett noe heller. Det er sjelden man ikke har en beskrivelse av gjerningspersonene, sier operasjonslederen.

Den ene av de to personene politiet påtraff hadde et lite kutt over øyet, og fikk behandling på legevakten.

Politiet følger ikke opp saken, såframt saken ikke blir anmeldt.

Gikk amok på buss

Senere på natten måtte politiet rykke ut etter melding om en kvinne som kastet en flaske etter en vekter som utførte kontroll på en buss. Bakgrunnen var at kvinnen ikke hadde betalt bussbillett.

– Ut fra oppførselen hennes ble hun transportert til sentralarresten. Hun vil også bli anmeldt for ordensforstyrrelse, sier Mogstad.

Kvinnen skal avhøre lørdag.