Terje Dalen har gått bort: – Folk hørte på han når han tok ordet

DØD: Terje Dalen ble 72 år gammel.

DØD: Terje Dalen ble 72 år gammel. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den tidligere TV 2-profilen og journalisten Terje Dalen gikk bort onsdag 8. januar. Dalen ble 72 år gammel.

DEL

Han skulle fylt 73 år den 31. januar.

Dalen var en høyt respektert mediemann, og startet allerede å fatte interesse for journalistikken da han som ungdom syklet rundt og tok brudebilder for Arbeider-Avisa. Det var der han startet som journalistlærling som 17-18-åring, før han etter hvert fikk fast jobb i samme avis i 1967 som 20-åring.

Som ung journalist ble Dalen kastet rett ut i yrket, da han i 1968, som en av få norske journalister, dekket invasjonen av Tsjekkoslovakia. Rapportene og innholdet som ble levert derfra, fra en helt fersk Dalen, ble lagt merke til i bransjen og hos leserne på tiden.

19 år i TV 2

Etter et kort opphold hos Sunnmøre Arbeideravis fra 1969 til 1970, var han tilbake i Arbeider-Avisa. Der var han helt til 1990, og han var også inne som en markant redaktør i flere år fra 1983. Dalen har også jobbet som stipendiat for Norges delegasjon til EU i 1972.

Etter hvert gikk veien til Radio 1 Trondheim på 1990-tallet, før han i 1995 ble ansatt som distriktsreporter for TV 2 i Trondheim. Der var han helt til han gikk av med pensjon i 2014. Dalen har også sittet i styret til kanalen i seks år. Han var også medlem av hovedstyret i Norsk Redaktørforening i fire år og leder i Trøndelag Redaktørforening i to år.

I de første årene som pensjonist jobbet han noe selvstendig som rådgiver for næringslivet og det offentlige innen mediehåndtering

– En klok fyr

Tidligere sjefredaktør og styreleder i TV 2, Alf Ivar Hildrum, minnes Dalen som en journalist og et menneske med stort sosialt engasjement.

– Terje var med i TV 2 helt fra kanalens spede begynnelse. Han var veldig god med folk. En veldig hyggelig, ordentlig og rettskaffen fyr. En klok fyr. Han fikk frem spennende historier fra folks hverdag, sier Hildrum.

– Han var respektert både som journalist og deltaker i det kollektive som en redaksjon og en mediebedrift er. Folk hørte på han når han tok ordet, fortsetter Hildrum.

– Trist

Hildrum satt i TV 2s styre med Dalen og kjente han også da han selv var sjefredaktør i TV 2.

– Han satt i styret i TV 2, og han bidro jo vesentlig i styret som representant for de ansatte. Jeg husker han jo som styremedlem ved en del viktige korsveier, blant annet så var han en motor i styret for å få etablert TV 2 Nyhetskanalen i sin tid.

– Han tok også ansvar da TV 2 var i økonomiske problemer. Det var en vanskelig situasjon for han, naturligvis. Men han tok ansvar for bedriften, for å gjøre det best mulig for alle de som jobbet der. En medarbeider som ble høyt verdsatt, og jeg tror det er mange i TV 2 som er trist i dag.

Beskjeden om at Dalen gikk bort tok også Hildrum med tristhet.

– Jeg ble selvfølgelig overrasket, og veldig trist. Vi var jo begge med i en seniorklubb-forening i TV 2, og møttes der. Jeg syns dette var veldig leit. Jeg kjenner han også fra den tida han var i Arbeider-Avisa. Jeg har kjent Terje veldig lenge.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken