Taper stort på EM-nei: – Jeg ble oppriktig lei meg, og måtte straks gå ut og orientere de ansatte

Trondheim får ikke være en del av årets EM i håndball for kvinner. Det er inntekter som faller bort for hele næringslivet i byen.

Trondheim får ikke være en del av årets EM i håndball for kvinner. Det er inntekter som faller bort for hele næringslivet i byen. Foto:

De var forberedt på det, men næringslivet i Trondheim sørger over at håndball-EM ikke skal arrangeres i Trondheim.

DEL

– Det var med stor sorg jeg mottok nyheten. Jeg ble oppriktig lei meg, og måtte straks gå ut og orientere de ansatte. De har tatt det veldig tungt.

Det sier administrerende direktør Eva Annie Svendsen i Trondheim spektrum. Før helga var hun åpen på at selskapet fryktet at de måtte melde oppbud, og at EM i håndball kunne bli det siste store arrangementet i Trondheim Spektrum.

Mandag kom meldingen om at hånball-EM ikke blir i Norge.

– Vi har full forståelse for at helsemyndighetene tar de forbeholdene i forhold til koronautviklingen. Selv var vi sikker på at vi hadde et godt planlagt arrangement. Vi er skuffa, men skjønner hvorfor valget blir som det blir.

LES OGSÅ: Håndball-EM blir ikke i Norge

Har tapt stort

– Alle visste hvor viktig denne omsetningen var for oss, sier Svendsen.

Og fortsetter:

– Når håndball EM ikke kommer, så taper vi jo en omsetning som er hele desember måned. Det er snakk om veldig mye penger, og det ville gitt oss muligheten til å trå vannet litt til. Det ville forlenget perioden vi kunne hatt uten omsetning. Fra mars til nå så har vi tapt 95 prosent av all omsetning, samtidig har vi halvert kostnadene. Dette er dramatisk.

– Vi har gått til myndighetene og ropt om hjelp. Så får vi se nå når støtteordningene blir offentliggjort.

LES OGSÅ: Eva Annie frykter de må melde oppbud: – Da er det 25 ansatte som blir uten jobb

Berit Rian i Næringsforeningen sier det er synd for hele Trondheim at det ikke blir noe av EM i trønderhovedstaden.

– Dette er synd for Trondheim Spektrum, og profileringen av Trondheim som arrangementsby. Vi hadde regnet med at det skulle bli en del profilering av Trondheim og regionen med stort oppbud av journalister i byen. Og så skulle det hele finne sted samtidig som julemarkedet, sier Rian som også sier hun forstår regjeringen avgjørelse.

At det ikke blir EM er et klart bortfall av inntekter, sier hun.

– Det forsvinner masse omsetting for hotell, restauranter, handel og opplevelsesbedrifter, sier Rian.

Et betydelig antall overnattinger faller bort

Blant hotellene som hadde booket gjester i forbindelse med EM, var Scandic.

– Vi fikk beskjeden mandag formiddag. VI håpet i lengden det skulle være mulig å gjennomføre håndball-EM i Trondheim, men vi var forberedt på at dette kunne bli utfallet. Det er selvsagt en kjedelig beskjed, men samtidig er smittesituasjonen her og i Europa alvorlig, og det er forståelig at det må strenge tiltak til, sier Line Vikrem-Rosmæl, distriktsdirektør for Scandic Midt-Norge.

Det var booket inn gjester på flere av Scandics hoteller i Trondheim.

– En betydelig antall overnattinger faller bort som følge av at EM ble avlyst, og det er selvfølgelig veldig leit. Jeg ønsker ikke å gå inn på omfanget av dette, sier Vikrem-Rosmæl.

– Får dette noen konsekvenser i form av permitteringer hos Scandic hotellene i Trondheim?

– Dette er forhold vi vurderer fortløpende og som jeg ikke kan gå inn på her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken