(Nettavisen): De gjenværende «Forræder»-kjendisene har nå kommet halvveis i konkurransen, og fredag var det klart for den femte spillrunden i den nye TV 2-satsingen.

Til nå har sju kjendiser røket ut av det psykologiske spillet, og fredag måtte også Trondheim-forfatter Anne B. Ragde (64) takke for seg. Hun dukket aldri opp til frokost etter å ha blitt satt på de utvalgte forrædernes dødsliste, og legger ikke skjul på at det var trist å våkne opp til den fryktede konvolutten med beskjed om at hun var eliminert.

– Da jeg så at det sto «du er eliminert» tenke jeg at det var trist å ikke skulle få treffe de andre mer. Det var nå spillet begynte å bygge seg skikkelig opp, sier hun til Nettavisen.

Helst skulle Ragde ha blitt værende noen dager til, selv om hun erkjenner at spillet begynte å gå til hodet på henne og de siste dagene var nervepirrende.

– Men det skal sies at jeg var veldig forberedt på det. Jeg er 64 år gammel og vært ute en vinternatt før, sier hun.

Renner inn med tilbakemeldinger

Ikke bare var det gøy for 64-åringen å være med på et realityprogram for første gang, hun ble også svært godt likt av de andre kjendisdeltakerne.

Det tok nemlig ikke lang tid etter at spillet var i gang før flere viste tillit og glede rundt henne. Flere av deltakerne viste også stor skuffelse da de innså at hun hadde blitt eliminert.

Blant andre langrennsløper Emil Iversen (31), som man i TV 2-programmet tydelig kan se at 64-åringen fikk en veldig god tone medVilla Midtåsen i Sandefjord.

I tillegg til å få et godt forhold til de andre deltakerne, har også seerne vært begeistret for Ragdes deltakelse. Hun har fått mye tid på skjermen, og flere har bitt seg merke i spesielt én setning fra henne i løpet av tiden på TV. Allerede i første episode ble nemlig forfatteren grepet av spillet, og sa klart og tydelig fra til TV-kameraene at hun ikke stolte på noen.

– Jeg hører at det har blitt en «saying» å si «æ har ittj tillit te nån æ no», flirer 64-åringen.

Ragde forteller videre at har rent inn med tilbakemeldinger i innboksen om hvor morsom hun er.

– Gud som det har rent inn med tilbakemeldinger fra folk. De skriver at jeg er så artig, men det skjønner jeg ikke, sier hun.

Takket nei til reality i 15 år

Da Nettavisen traff Ragde i forbindelse med pressevisningen av programmet i september, var hun svært begeistret for deltakelsen.

I tillegg avslørte forfatteren at hun har blitt spurt om å delta i det meste av realityprogrammer de siste 15 årene, men at hun alltid har takket pent nei.

Les også: Avslører hemmelig konflikt med «Forræder»-deltaker: – Jeg respekterer han ikke

– Jeg har blitt spurt om å være med i det meste av reality de siste 15 årene, men jeg har sagt nei til alt. Jeg gidder ikke å reise langt av gårde på ting som varer i ukevis, sier hun om reality-nekten.

«Forræder» passet henne derimot perfekt, da det var kort innspillingstid og lite reising.

– Jeg kunne si ja til dette her fordi det foregikk over en kort periode og var såpass nærme Oslo, sier hun.

I tillegg fikk deltakerne «fri» mellom opptakene og fikk tilgang til både mobil og PC så de kunne jobbe ved siden av når ikke spillet var aktivt, noe som gjorde at Ragde ikke nødvendigvis gikk glipp av noe under innspillingsperioden.

Northug åpnet opp om rusbehandlingen: – Opplevde det som tøft å komme igjennom

Kjendiser i pengekrav-kø etter konkurs i Øygarden