Gå til sidens hovedinnhold

Takk skal dere jammen meg ha!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har alltid hatt stor respekt for lokalpolitikere som tar på seg jobben med å styre kommune-Norge. De må sette seg inn i mange saker. Det er mye kjeft å få og sikkert mye dårlig samvittighet.

Denne respekten sliter jeg med å opprettholde etter å ha vært vitne til prosessen rundt nedleggelsen av Vistamar, rehabiliteringssenteret i Spania. Jeg får den ikke til å henge på greip.

Det har kommet fram så mye informasjon til politikere fra brukere, ansatte, pårørende, leger og NTNU om nytten av Vistamar. Ingen vits i å gjenta det. Dere politikere tror fortsatt at rehabilitering = rehabilitering. At det kun antall hoder som teller. Og selvsagt så vil dere at så mange som mulig skal få hjelp.

Det jeg ikke skjønner er rekkefølgen det skjer i. Først legges Vistamar ned, så skal en prøve å komme seg ut av en langvarig leieavtale og om tre år kommer, i best fall, heldøgns rehabiliteringsplasser på Nidarvoll som skal erstatte Vistamar.

Er ikke det feil rekkefølge, ja så vet ikke jeg.

Det snakkes fra bystyrets talerstol som om de fleste kan benytte seg av statlige behandlingsreiser. Hadde det enda vært så vel. Ikke mange diagnoser som slipper gjennom det nåløyet. Så det er ganske ufint å bruke det argumentet.

Nei, kjære Trondheimspolitikere. Dette kunne dere ha håndtert bedre.

Kommentarer til denne saken