Klokken 8.48 onsdag rykket politiet ut til Innherredsveien i Midtbyen etter en melding om at en syklist hadde blitt påkjørt av en gravemaskin.

Den kvinnelige syklisten i 40-åren ble behandlet på stedet før hun ble kjørt videre til sykehuset.

– Hun var bevisst, men selvfølgelig sjokkert da vi ankom stedet, sier politibetjent Hans Magnus Dahl ved sentrum politistasjon til Nidaros.

Skadeomfanget til kvinnen er fortsatt ukjent.

Enighet mellom fører og syklist

Ulykken fant sted ved krysset til Thomas von Westens gate og begge partene er enige om hva som skjedde, ifølge politiet.

– Det er en enighet om at gravemaskinen kom ned Innherredsveien og skulle svinge av til Thomas von Westens gate, samtidig som syklisten kom fra byen syklende i sykkelfeltet og skulle nordover. I den forbindelse har det vært et sammenstøt, forklarer politibetjenten.

Begge partene har også forklart at de begge hadde grønt lys da uhellet inntraff, men det er ikke mistanke om signalfeil.

– Så får vi se hva påtalemyndigheten bestemmer med tanke på utfallet i saken, sier Dahl.

Sjåføren er en mann i starten av 20-årene.

Førerkort ikke beslaglagt

Førerkortet til sjåføren er ikke inndratt.

– Vi har vært i kontakt med etterforskningsledelsen og foreløpig landet på at det ikke blir førerkortbeslag ut fra forskjellige faktorer, sier Dahl og tilføyer:

– Men det er ikke dermed sagt at det ikke kan komme reaksjoner i form av beslag senere, det får påtalemyndigheten bestemme.

Fordi det er snakk om mulig personskade, forteller Dahl at politiet brukte god tid på undersøkelser på stedet.

– Vi har gjort forskjellige undersøker. Blant annet har vi undersøkt utsynet fra en slik maskin for å sjekke om det har vært vanskelig å se syklisten, om han burde sett syklisten eller om det var håpløst å se henne ut fra den retningen hun kom fra. Vi har også undersøkt om det kan ha vært andre ting i trafikken som har vært avgjørende for utfallet, forklarer han.